• 1
 ≫ 

Zrenjanin razvija svoje privredne potencijale: U toku nekoliko značajnih projekata

 ≫ 

Povodom realizacije starih i početka novih projekata, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da Grad u poslednje tri i po godine ima punu podršku Pokrajinske vlade

  • 1
Zrenjanin, radovi

Foto: Grad Zrenjanin

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su danas radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, koji će značajno uticati na priliv novih investicija i razvoj turizma.

Vrednost projekta je 13,8 miliona evra, a radovi se izvode u sklopu Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom. Pored toga, u Zrenjaninu je danas otvoren rekonstruisani Gradski stadion, a počeo je i Sajam privrede "Zr Biz Net".

Povodom realizacije starih i početka novih projekata, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da Grad u poslednje tri i po godine ima punu podršku Pokrajinske vlade.

- Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom. Otvorili smo 4.500 novih radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji - fabrike guma "Šangdong Linglong - dodao je gradonačelnik.

Zrenjanin, radovi

Čedomir Janjić - Foto: Grad Zrenjanin

Uređenje obale omogućiće bolju plovnost kanala, dok će izgradnja marine značajno doprineti razvoju turizma i nautičkog turizma Zrenjanina i čitave Srbije, ali i uspostavljaju prekograničnog transporta vodenim putem.

Pomenutim projektom dodatno se razvijaju i turistički potencijali okolnih mesta kao što su Specijalni rezervat prirode Carska bara, etno selo Tiganjica, Kaštel Ečka, selo neobične tradicije Belo Blato i niz značajnih lokacija duž Begeja.

U radnoj poseti Zrenjaninu, Mirović je sa gradonačelnikom Janjićem otvorio i rekonstruisani Gradski stadion, u koji je uloženo 190 miliona dinara, od čega je oko 70 miliona dinara obezbedio Grad Zrenjanin. Obnovljeni stadion pružiće adekvatne uslove za treniranje mladim sportistima, i to u vidu vrhunske rasvete, fudvalskog terena, svlačionica i tribina.

Otvaranje sajma "Zr Biz Net", koje je takođe obeležilo današnji dan u Zrenjaninu, jedinstvena je privredna manifestacija na kojoj učestvuju stručnjaci različitih profila iz privatnog sektora, strukovna udruženja, obrazovne i institucije i druge organizacije.

Ovakva manifestacija doprineće boljem povezivanju privrednika iz Zrenjanina sa drugim privrednicima i kompanijama, ali i promociji preduzetničkog duha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    19. septembar 2019 | 20:25

    Ma, sve to, al gde nam je voda? Mažete nam oči, a grad decenijama vode za piće nema. Važno je da imamo Dane piva, bez pivare i vode. Od industrijske sile, postali smo grad za sprdačinu. Da se razumemo, nisu krivi samo ovi nego i oni pre, pa i oni pre, pa i onaj, a najviše mi koji smo dozvolili da nas vuku za nos.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>