• 13
 ≫ 

Bosanci otišli u Nemačku da rade, pa ostali bez para i na ulici, rekli su im samo "Vlasnik je umro"

 ≫ 

Nisu imali ni za kartu nazad, pa su, kako kažu, ostali očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji

  • 13

"Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Nemačkoj smo bili i gladni i žedni. U BiH se vraćamo prevareni, bez marke", ispričali su za Zeničani Muamer Muračević i Delmin Omeragić.

Firma "Power Montaža" iz Zagreba poslala ih je na rad u “obećanu zemlju”. Radili su mesec i po i za svoj posao nisu plaćeni. Kako kažu Muračević i Omeragić, ostali su im dužni po 2.000 evra.

- Imamo još kolega koji su isto zaglavili ovako, ostali su im dužni više od 1.500 evra. Oko petnaestak ljudi je "izvisilo" i dovedeni su na ivicu propasti iako su pošteno radili svoj posao. Ko zna koliko su naših građana na ovaj način prevarili - rekao je Muračević.

Kad su hteli da se vrate u Zenicu naišli su na još veće probleme. Nisu imali ni za kartu nazad, pa su, kako kažu, ostali očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji.

Kontaktirali su nekoliko puta vlasnika firme, ali jedinu informaciju koju su dobili jeste da je vlasnik, navodno, umro.

Novac, Evri, Placanje Foto: Pixabay.com

- To nam je rekao njegov sin, kao i da on nema veze s firmom, iako u Privrednom registru Hrvatske, sin stoji, pored oca vlasnika, kao jedini zastupnik. Rekli smo mu da nemamo para da se vratimo. Više nam se nije javljao na pozive - rekao je Muračević.

Pozajmili su novac od jednog čoveka iz Mrkonjić Grada kojeg su upoznali u Nemačkoj kako bi kupili karte do Zagreba. Ni tu nije kraj njihovim mukama. Ponovo su se razočarali u Ambasadi BiH u Hrvatskoj kojoj su se obratili za pomoć.

- Ispričali smo šta nam se desilo, rekli da smo gladni i da nemamo novca da se vratimo u BiH. Rekli su nam da da nam ne mogu pomoći i rekli da pokušamo stopirati do Zenice - ispričao je Muračević, dodavši da su naišli na dobrog vozača koji im je dao karte na poverenje, prenosi Srpskainfo.

Avaz je kontaktirao Ambasadu BiH u Hrvatskoj, ali još uvek nije dobio odgovor. Kako je rečeno, proveriće s otpravnikom poslova šta se tačno desilo i poslati Ministarstvu inostranih poslova.

(Telegraf.rs/Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    21. septembar 2019 | 10:09

    Neljudski je ljude ovako nasamariti,ljude koji su zaradili svojih par stotina eura,dosta za njih da se brate svojoj kuci,ali ispod ljuskog lika kriju se zlobnici sitni prevaranti, ekipa za prevare.Boze me sacuvaj.

  • Kiki

    21. septembar 2019 | 12:13

    Trebali ste otic u policiju pa i njih da pogvataju i zatvore a vi bi kuci bili vraceni.

  • Zoran

    21. septembar 2019 | 08:53

    Lopovi prevaranti haraju u svim segmentima drustva sve je to organizovano i svi peru ruke posle nista o tome nismo znali a ro se svakodnevno desava

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>