• 1

Čadež u Njujorku predstavlja region liderima svetskog biznisa

Čadež će govoriti na najposećenijoj, plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

  • 1

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež sutra će u Njujorku pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia), među kojima su i čelni ljudi više od stotinu globalnih korporacija, predstaviti Zapadni Balkan kao jedinstvenu investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

Ovogodišnji samit jedne od najuticajnijih tink tenk (think tank) organizacija u Americi, koji se održava sutra i prekosutra, a u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, okupio je oko 300 uticajnih govornika iz Amerike i sveta - sadašnje i bivše predsednike država i vlada, kongresmene i parlamentarce, predstavnike državnih administracija, međunarodnih biznis, finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti...

- Čast je govoriti pred tako velikim i uglednim skupom i odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuje toliko uticajnih lidera javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta. To je šansa da međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama - potencijalnim investitorima predstavimo novu sliku o našem regionu, kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka - mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu - kazao je Čadež.

U sagledavanju uslova za poslovanje u ovom regionu, onoga što im pružamo i pri donošenju odluke o investiranju, kako je naveo, stavljamo im na raspolaganje koristan alat - našu onlajn investicionu platformu.

Za poslovnu zajednicu koju predstavlja, kaže, važno je što nam je učešće na ovom samitu otvorilo vrata za uspostavljanje direktnih, dragocenih kontakata sa predstavnicima - vlasnicima, partnerima, predsednicima i menadžerima moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, koji govore na ovom događaju, podržavaju Samit i aktivnosti organizacije Konkordija.

Među njima su, inače, svetski poznate kompanije.

Na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviće se širokim spektrom tema i globalnih izazova - od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapređenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža.

U agendi skupa su i pitanja od aktuelnih planetarnih ekonomskih sukoba i partnerstava, puteva razvoja privatnog sektora i preduzetništva do vladavine prava, nacionalne bezbednosti, diplomatije i geopolitike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>