• 0

Čadež pozvao u Njujorku velike svetske korporacije i lidere biznisa da investiraju na Balkanu

Na Samitu je, inače, više od 600 učesnika i 300 govornika

  • 0
Marko Čadež

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež pozvao je danas u Njujorku velike svetske korporacije i lidere svetskog biznisa okupljenje na Godišnjem samitu organizacije Konkordija da dođu i investiraju na Zapadnom Balkanu.

- Pozivam zainteresovane za partnerstva, zainteresovane da vide region koji se razvija i raste, da nas kontaktirate i posetite - poručio je Čadež govoreći u ime poslovne zajednice regiona, pred uticajnim liderima javnog, privatnog i civilnog sektora iz celog sveta, na plenarnoj sesiji Samita.

Na Samitu je, inače, više od 600 učesnika i 300 govornika.

Čadež je rekao i da Komorski investicioni forum, koji okuplja šest zapadnobalkanskih komora sa 350.000 kompanija članica, posvećeno radi na rebrendiranju regiona i njegovom predstavljanju u svetu, kao mestu koje je vredno investicija i koje ulagačima garantuje profit.

- Pronalazimo zajednički jezik i interese, mislimo o budućnosti naše dece, više nego o stvarima koje nas razdvajaju. Uspostavili smo zajedničku onlajn investicionu platformu kao koristan alat, sa svim potrebnim informacijama zainteresovanim za ulaganje i poslovanje u regionu, ali i smernicama vladama za unapređenje poslovne klime - rekao je Čadež.

Novu sliku regiona, koji od područja loših vesti i sukoba, postaje region uspeha, zajedničkih interesa i zajedničke budućnosti, Čadež je predstavio na sledeći način:

- Ako ste došli danas na samit autom, koji ima ugrađenu kameru za pregled okoline, taj softver je napravljen u našem regionu. Prilikom paljenja osvetljanja u gradovima, imajte na umu da je velika verovatnoća da su softver za optimizaciju električne mreže napravile firme iz našeg regiona. Ako ste gejmer, volite igrice, najpoznatije kompjuterske igre je napravila naša firma Nordeus.

Na ovogodišnjem samitu jedne od najuticajnijih tink tenk organizacija u Americi, koji se održava, u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, učestvuju sadašnji i bivši predsednici država i vlada, kongresmeni i parlamentarci, predstavnici međunarodnog biznisa, renomiranih univerziteta i instituta, američkih i svetskih medija, među kojima i vlasnici, partneri, predsednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija.

Između ostalih tu su predstavnici Googla, Microsofta, IMB-a, Coca Cole, PepsiCo kompanije, Merck-a, Walmart-a, Libra Groupe, Siemensa, Vodafona, Telenora, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Saksa, Credit Suisse, Western Uniona, Mastercarda, Walt Disney kompanije…

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>