• 1

U rukama srpskog preduzetnka 16,7 odsto deonica Kraša

Najveći pojedinačni deoničar Kraša, "Mesna industrija braća Pivac" ima 30,37 posto deonica Kraša

  • 1
Logo Kras Foto: Promo

Kiparska kompanija "Kappa Star Limited" u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 posto vlasničkog udela u Krašu, u kojem, prema najnovijim podacima, drži 16,678 posto deonica, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi, a prenosi Poslovni dnevnik

Deonice Kraša su u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je "Mesna industrija braća Pivac" najavila ponudu za preuzimanje.

Od tada deonice Kraša najviše kupuje upravo Šaranovićeva kompanija "Kappa Star Limited", koja je prošle nedelje objavila da je prešla prag od pet posto, u utorak da je prešla prag od 10 posto, a danas je izvestila i o prelasku praga od 15 posto.

Najveći pojedinačni deoničar Kraša, "Mesna industrija braća Pivac" ima 30,37 posto deonica Kraša, sledi Kraš ESOP sa udelom od 18,45 posto, a treći je "Kappa Star Limited" koji sada ima 16,678 posto deonica, dok Kraš na svom trezorskom računu ima 5,09 posto deonica.

Na Zagrebačkoj berzi su i ove nedelje na najlikvidnije deonice Kraša, koje su u ponedeljak ostvarile promet od 68,6 miliona kuna (9,2 miliona evra), juče 21,4 miliona kuna (oko 2,9 miliona evra), a danas do 16 sati imale su promet od gotovo 20 miliona kuna (2,7 miliona evra).

Nakon znatnog rasta proteklih dana, cena im danas nešto pre 16 časova bila 1.050 kuna (141,7 evra), što je nepromenjeno u odnosu na nivo na jučerašnjem zatvaranju trgovanja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>