• 59

Vučić: Srbiji se sutra podiže kreditni rejting

"Želim da prenesem tu radosnu vest našim državljanima, da možemo da očekujemo sutra da jedna od najvećih svetskih kreditnih agencije nam ne samo pobljša ugled već i rejting naše zemlje"

  • 59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u obraćanju na Generalnoj skupštini UN da će našoj zemlji sutra jedna od najvećih svetskih agencija povećati kreditni rejting.

- Dolazim iz zemlja koja je morala da se suoči sa veoma teškim reformama, bili smo na ivici bankrota i propasti, a danas više nemamo nikakvih problema sa finansijama. Želim da prenesem tu radosnu vest našim državljanima, da možemo da očekujemo sutra da jedna od najvećih svetskih kreditnih agencije nam ne samo pobljša ugled već i rejting naše zemlje - rekao je Vučić govoreći o velikom uspehu Srbije po pitanju ekonomije.

Kaže da će prema projekcima MMF-a kumulativni rast Srbije biti 12,5 ili 13 odsto narednih godina, što će biti najviše u regionu.

MMF predviđa da će BDP po stanovniku u Srbiji, što je još jedan indikator životnog standarda, biti 2023. godine 10.394 dolara, što je u odnosu na 7.207 dolara u 2018. povećanje od 44 odsto, naveo je Vučić.

- Sa stabilnom ekonomskom situacijom Srbija je privukla 2,3 miliajrde evra direktnih stranih investicija prošle godine i to je bila najuspešnija godina za Srbiju. Srbija ima najnižu stopu nezpoaslnosti u regionu od 10,3 odsto. Takođe dodatno je investiranje u budućnost Srbije kroz znanje, sada smo čuveni po izvozu IT i softvera, prehodne godinu smo imali više od milijardu evra izvoza u toj oblasti - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeci

    Srbija polako ali sigurno izlazi iz krize, takoda svako poboljsanje nam moze dosta pomoci.

  • Viktorija Vikica

    Svaka cast predsedniku Vucicu na uspesnom vodjenju nase drzave!

  • mila

    Srbija je uspela da teskim, alo uspesnim reformama izidje iz krize i da postane zemlja u kojoj mnogi zele da investiraju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke