• 9

Kako su Sremski Karlovci dospeli među opštine s najvećom platom

Cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

  • 9

Sremski Karlovci našli su se među deset gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini, saopšteno je iz te opštine.

Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što, kako navode, Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.

- Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora. O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda - naveo je predsednik opštine Nenad Milenković.

Kako kaže, rezultati ga nisu iznenadili, jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano reašavaju probleme građana i privrede.

- Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji - rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

Milenković je najavio i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta "Univerexport", gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medved

    Ulice su blago rečeno katastrofa, rasveta radi samo u centru a gradonačelnik je stigao da renovira kuću sebi i familiji. Hvala predsedniku

  • Losmi

    Oni jedu VRUCU PRASETINU,MI PIJEMO LADNU VODU,SVE U SVEMU DOBRO JE!!!

  • RCINUS

    Da nije ono jedni jedu kupus drugi mleveno meso znači svi jedu sarme

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke