• 0

Intenzivirati ekonomsku saradnju Srbije i Egipta, zamajac postoji

Bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno vrlo dobri i prijateljski

  • 0
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na današnjem sastanku prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačić i delegacije egipatskih poslovnih ljudi, konstatovano je da postoji zamajac i velike mogućnosti intenziviranja ekonomske, trgovinske i investicione saradnje između dve zemlje.

Dačić je primio delegaciju egipatskih poslovnih ljudi, članova Poslovnog saveta sa Srbijom, na čelu sa kopredsednikom Poslovnog saveta, direktorom kompanije "Riseinvest” i bivšim ministrom investicija Arapske Republike Egipat, Osamom Salehom, koji je učestvovao na konferenciji u Privrednoj komori Srbije, o saradnji Zapadnog Balkana i Afrike.

U srdačnom razgovoru, ministar Ivica Dačić i Osama Saleh složili su se u oceni da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno vrlo dobri i prijateljski, saopštio je MSP.

Konstatovali su i da postoji zamajac i velike mogućnosti intenziviranja ekonomske, trgovinske i investicione saradnje.

U tom kontekstu je i održavanje sednice Poslovnog saveta između Srbije i Egipta, kao i naredne sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koje treba da se održi do kraja godine u Kairu, a čiji kopredsednici su ministri spoljnih poslova Ivica Dačić i Sameh Šukri.

U delegaciji Egipta bili su i ambasador te zemlje u Beogradu, Amr Al Guvejli, kao i zvaničnici ministarstava trgovine i investicija Arapske Republike Egipat.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>