• 5

Ministarka u nenajavljenoj kontroli na Koridoru 10, da li će biti sve gotovo za deset dana

Ministarka najavila da će nastaviti sa kontrolama na gradilištima širom Srbije

  • 5
Koridor 10 od Kuzmina do Batrovaca, Zorana Mihajlović, kontrola

Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, bila je u nenajavljenom obilasku radova na Koridoru 10, rekonstrukciji auto-puta na granici sa Hrvatskom od Kuzmina do Batrovaca.

Potpredsednica vlade se na trasi uverila da je završeno još 11 kilometara obnovljenog auto-puta, od petlje Kuzmin ka naplatnoj rampi u Šidu, i da će u saobraćaj biti pušteno do 10. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva.

Koridor 10 od Kuzmina do Batrovaca, Zorana Mihajlović, kontrola

Foto: mgsi.gov.rs

- Ovo je za nas izuzetno važna deonica, ne samo zbog naše najznačajnije saobraćajnice Koridora 10, već i zbog auto-puta Beograd-Sarajevo, čija je gradnja počela na deonici od Kuzmina do Sremske Rače - izjavila je Mihajlović.

Zato je, kaže, važno da se rekonstrukcija ovog dela auto-puta što pre završi.

Dodala je da će, i pored završetka turističke sezone, nastaviti sa kontrolama na gradilištima širom Srbije, jer Srbija ulaže veliki novac u infrastrukturu i svi izvođači moraju da ispunjavaju preuzete obaveze.

Mihajlovićeva je dodala da ovaj deo auto-puta treba da posluži kao primer kako bi trebalo da izgledaju i ostala gradilišta i putevi.

- Auto-put je sada kao pista i lepo je videti mašine na kojima su srpske zastave, da radnici rade svoj posao i da, kako su mi rekli, redovno primaju plate. Ova deonica Koridora 10 trebalo je da se rekonstruiše i pre više od deceniju, ali mi je sada rehabilitujemo da izgleda kao što izgledaju najmoderniji auto-putevi - navela je ona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Storm

    1. oktobar 2019 | 15:39

    Potrebno je što hitnije izvršiti detaljnu proveru diploma taksista, posebno onih stečenih van republike Srbije, uvesti obavezno poznavanje engleskog jezika, stroga kontrola posebno čistoće i ispravnosti vozila, uvesti im obavezne fiskalne račune i ukinuti paušalni porez, uvesti u svako vozilo automate za plaćanje bankovnim karticama, svakih šest meseci treba da dostave potvrdu od Suda da nisu osuđivani i da se protiv njih ne vodi istraga, obavezan godišnji detaljni lekarski pregled sa obaveznim testom na drogu. Kod nas se ništa od ovog ne primenjuje. Zašto ???

  • MMS Car

    1. oktobar 2019 | 16:07

    Radove treba zavrsiti sto pre jer vremenske pilike koje nam se najavljuju putarima ne idu na ruku.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>