• 2

Starbaks najskuplji u Danskoj, a evo gde za najmanje para možete popiti čuveni late

Iako tabela ne prikazije varijable kap što su cena nabavke kafe, prerada i takse, jasno je upoređeno koliko se cene u ovim kafeterijama razlikuju iz države u državu

  • 2

Ako biste popili kafu u jednoj od čuvenih "Starbaks" kafeterija, možda bi bilo da ih zaobiđete ako se nalazite u Danskoj. Naime, u ovoj zemlji je i zvanično Starbaks kafa najskuplja gde najmanja veličina latea košta 6,05 dolara.

Najjeftinija Starbaks kafa može se naći u Istanbulu u Turskoj, gde košta svega 1,78 dolara.

U novoj analizi koju je objavio sajt "Finder" rangirano je 76 država u odnosu na to koliko izdvajaju za čuveni late.

Iako tabela ne prikazije varijable kap što su cena nabavke kafe, prerada i takse, jasno je upoređeno koliko se cene u ovim kafeterijama razlikuju iz države u državu.

Posle Danske najskuplje su: Švajcarska (5,94$), Finska (5,40$), Makao (5,21$) i Luksemburg (5,18$).

Sjedinjene Američke Države nalaze se na 16. mestu, a u Njujorku ova kafa košta 4,30 dolara. Velika Britanija je na 41. mestu jer u Londonu ova kafa košza 3,58 dolara.

Kako se vidi, Evropljani su najspremniji da izdvoje novac za ovaj brend. Posle Evrope sledi Azija. Iako je "Starbaks" osnovan u Severnoj Americi, tamo je prosečna cena kafe 3,20$, jeftnije nego u na primer El Salvadoru.

Inače, na spisku nema Beograda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.Samson od Dalile

    6. oktobar 2019 | 10:36

    Žvaka za seljaka!Pravi primer te glupe uzrečice koja je kao stvorena za ovaj napitak,njegove cene i populaciju koja ga konzumira!Jedna od,ako ne i najlošija kafa koju sam ikada pio...

  • K

    6. oktobar 2019 | 10:04

    Daleko Raiceva

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>