Šta knjigovođama menja novi zakon?

Novim zakonom stvara obaveza za nove računovođe i knjigovođe da imaju licencu

Svi sertifikati koje poseduju knjigovođe i računovođe u Srbiji, a koji im omogućavaju da se bave tim poslom, važiće i nakon usvajanja novog Zakona o računovodstvu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, objašnjavajući pred poslanicima pojedine odredbe novog zakonskog rešenja.

Ministar finansija je precizirao da će svi sertifikati važiti i dalje, a da se novim zakonom stvara obaveza za nove računovođe i knjigovođe da imaju licencu koje su usklađene sa evropskim normama.

Poslanica SDPS Slavica Živkovic je govoreći o Zakonu o računovodstvu rekla da će sve knjigovođe i računovođe koje su završile kurseve za tu delatnost, morati da usavrše svoja znanja i ponovo pohađaju kurseve kod priznatih strukovnih udruženja.

Takođe, novi zakon, rekla je, propisuje da će sva preduzeća u Srbiji morati da imaju najmanje jednog zaposlenog računovođu ili knjigovođu, a firme imaju rok od tri godine od momenta usvajanja zakona da se prilagode novim pravilima.

Računovođe i knjigovođe moraće da se doškoluju kod profesionalne organizacije u zemlji a koje su pak članice evropskih strukovnih udruženja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Knjigovođe, Računovođe, siniđa mali, Skupština

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • V
    Veliki

    Ja 20 god to radim i sad cu kod nekog prinaucenog deteta da polazem jeli ?