• 1
 ≫ 

Evo gde će se "Miloš Veliki" prikačiti na Beograd

 ≫ 

Bez naplatne rampe

  • 1
autoput, milos veliki Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarstvo garđevinarstva izdalo je potvrdu da je projekat priključnice na auto-put "Miloš Veliki" kod Jakova u skladu sa važećim Prostornim planom auto-puta i Prostornim planom Gradske opštine Surčin.

Na sajtu opštine Surčin se navodi da, iako je postojala mogućnost od 2005. godine do 2010. godine, prethodna opštinska vlast nije podnela predlog, "niti jednom rečenicom zatražila izmenu ili dopunu Prostornog plana na osnovu koga bi se gradila priključnica na auto-put kod Jakova".

Takav plan potvrđen je, dodaju, uredbom 2010. godine, bez prilaza poljoprivrednika njivama i sa naplatnom rampom između Jakova i Boljevaca.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 18. marta ove godine zaključilo je Ugovor o izradi urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za ulivno - izlivne saobraćajnice na auto-putu Beograd-Južni Jadran kod Jakova.

Kako se navodi, time će se u Jakovu graditi priključna saobraćajnica na auto-put "Miloš Veliki", bez naplatne rampe u Jakovu.

Video: Vučić: Mnogo decenija smo čekali na ovaj dan

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moca

    4. oktobar 2019 | 13:25

    Bravo . Jedva čekam . Već mi je muka da se vozim kroz zagađen , prljav i ne kulturni parking koji inače zovu Beograd . Treba i mi drugi da imamo normalan i lakši pristup ostatku Srbije .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>