• 1

Sertifikati za majstore, poslodavci već traže zavarivače

"Dobro što već postoji potreba za zapošljavanjem onih koji su se obučili"

  • 1
varilac Foto: Pixabay

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje-Filijala za grad Beograd su dodeljeni sertifikati i atesti za grupu od 29 zavarivača koji su uspešno završili obuku u Zavodu za zavarivanje u Beogradu.

Predstavnici NSZ saopštili su tom prilikom da su poslodavci iz Beograda već iskazali potrebu za zapošljavanje 15 obučenih zavarivača. Obuku je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje u okviru projekta "EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje", koja ima za cilj smanjenje nezaposlenosti.

Zamenik direktora Filijale za grad NSZ Beograd Siniša Knežević naveo je da je reč o deficitarnom zanimanju, koje ipak ima perspektivu, i zahvalio im na tome što su prepoznali značaj ove obuke.

- Nadam se da će se pored ovih koji su se javili, još poslodavaca iskazati želju da vas zaposli - rekao je Knežević, čestitajući im na uspešno završenoj obuci.

Dragiša Matejić iz Zavoda za zavarivanje, gde je obuka organizovana, rekao je da je dobro što već postoji potreba za zapošljavanjem onih koji su se obučili. Takođe je rekao da uvek mogu da se jave predstavnicima zavoda ako imaju neku dilemu ili problem u toku rada.

Predstavnci NSZ navode da je ovo druga obuka koja je organizovana za zavarivače i da je projekat počeo u januaru prošle godine, a da se završava u junu 2020. Obuke su samo jedan deo aktvnosti projekta, kaže Dragana Obrenović iz Sektora za međunarodnu saradnju u NSZ.

Ona je dodala da je ovim projektom obuhvaćeno 175 lica iz kategorije dugoročno nezaposleni i da sada je obuke prošlo 115 njih.

U toku je obuka za još 60 lica, kaže Obrenović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hvala

    5. oktobar 2019 | 06:45

    I čime da ga zadrži poslodavac. Čim bude "ispekao" zanat taj ode za Nemačku. Razlike u plati su ogromne. Pametna je ta Evropa ljudi moji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>