• 11
 ≫ 

Karić usred noći na staklu "lade" ispisao nove ideje: Kada voliš to što stvaraš - 24 sata je malo

 ≫ 

Bogoljub Karić je istakao kako ovaj snimak nije smišljan, režiran i snimljen radi pokazivanja, već "ovakve i slične situacije za njih nisu ništa neobično"

  • 11
Bogoljub Karić

Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Bogoljub Karić je na Fejsbuku objavio snimak u kojem je na staklu "lade", posle večere sa svojim timom, ispisao ideje i predloge do kojih je došao. Karić je objasnio da je to način na koji "on i njegov tim funkcionišu i rade", zbog čega je njegova firma danas, kako ističe, i zvanično među 100 najvećih firmi na svetu.

- Mnogi naši prijatelji i gosti, kada obiđu naša gradilišta i vide ono šta smo uradili i šta radimo, prokomentarišu to rečima: "Ovo je čudo!" Da zaista deluje kao čudo to što se mi, za pola veka, od jedne male privatne firme i prve privatne fabrike na Kosovu i Metohiji, u tadašnjoj socijalističkoj Jugoslaviji, danas i zvanično nalazimo među 100 najvećih firmi na svetu - napisao je on u postu.

Karić je podsetio na duhovitu devizu koja je, kako je rekao, kod mnogih izazivala samo osmeh, a on je sam verovao, čak i tada, da se sve može postići radom, upornošću i posvećenosšću poslu.

- "Što mogu Japanci, mogu i Pećanci!" I danas isto mislim, da ni Japanci, ni Amerikanci, ni Nemci, nisu ništa prirodno pametniji ili sposobniji od nas, Srba, već da je stvar samo u organizaciji i velikom trudu - istakao je on.

Dodao je kako ovaj snimak nije smišljan, režiran i snimljen radi pokazivanja, već "ovakve i slične situacije za njih nisu ništa neobično".

Posle jedne zajedničke prijatne večere, oko 12 noću, kada smo već krenuli da se razilazimo po kućama, ponovo su nam pale na pamet nove ideje oko projektovanja finansijskog centra, sa jednom od najviših zgrada u Evropi. I tu, na staklu Lade, kao na ekranu kompjutera ili radnom stolu, krenule su konsultacije, ideje i predlozi. Da, kada živiš sa poslom i onim što radiš, kada voliš to što stvaraš - 24 sata dnevno ti je malo! Naročito kada je tim takav da sve što radimo, radimo zajednički, uz puno duha, puno šale i elana! - istakao je Karić.

Na kraju posta je zaključio kako je "to tajna uspeha".

- To je to "čudo iz Peći"! Posle ovoliko godina - nisam više baš siguran da sve ono "što mogu Pećanci - mogu i Japanci!" - napisao je Karić.

Video: Bogoljub Karić: Na nama je samo da učestvujemo i da se veselimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. oktobar 2019 | 22:19

    Da ti nije i one vlasti a i ove danas imao bi ti veliko nista

  • Rade

    13. oktobar 2019 | 22:34

    Da Japanci su sve stekli pošteno. A TI!!!!! Gde su ti gradilišta po Srbiji koje si obećao pre skidanja poternice???

  • Ted

    13. oktobar 2019 | 22:56

    Nije imao pspir o olovku pa da se pohvali autom,gluposti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>