• 3
 ≫ 

Važna vest za kamiondžije: Prijave za one koji ne izvrše merenje osovinskog opterećenja

 ≫ 

Poštujte sigalizaciju

  • 3
Kamion, Tockovi

Foto: Pixabay.com

Svi prevoznici koji ne izvrše merenje osovinskog opterećenja i ne postupaju u skladu s postavljenom saobraćajnom signalizacijom, biće zakonski sankcionisani i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave, saopštilo je  Javno preduzeće "Putevi Srbije".

U cilju zaštite državnih puteva i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, "Putevi Srbije" obaveštavaju sve prevoznike, pravna lica, vlasnike i korisnike teretnih vozila da se akcija preventivnog kontrolnog merenja vanrednog prevoza i osovinskog opterećenja teretnih vozila ukupne mase preko 7,5 tona odvija u kontinuitetu na državnim putevima prvog i drugog reda, a na osnovu Rešenja resornog ministarstva.

Iz "Puteva Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i izvrše svoje zakonske obaveze.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. oktobar 2019 | 10:33

    Dodjite na kovinski put u Smederevo da merite malo ove kamione sto prevoze rudu za zelezaru gde svaki ima preko 5t vise! Sve puteve unistise!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>