• 0
 ≫ 

Bivši zatvorenici dobijaju drugu šansu - posao u banci

 ≫ 

Najveća američka banka po obimu depozita udružila se sa nekoliko neprofitnih čikaških organizacija kako bi obučavala i regrutovala kandidate

  • 0

Američka investiciona banka "JP Morgan Čejs" pokrenula je u Čikagu inicijativu za zapošljavanje osoba sa kriminalnom prošlošću, u nastojanju da bivšim prestupnicima pruži drugu šansu.

Najveća američka banka po obimu depozita udružila se sa nekoliko neprofitnih čikaških organizacija kako bi obučavala i regrutovala kandidate, piše list "Čikago tribjun".

Ova inicijativa, koja bi mogla da se proširi i na druge gradove, deo je nastojanja banke "Morgan Čejs" da se pozabavi visokom stopom nezaposlenosti među pojedincima sa kriminalnim dosijeom.

Kompanije iz drugih oblasti, kao na primer u sektoru zdravstvene zaštite, takođe su otvorile vrata bivšim osuđenicima, među kojima je stopa nezaposlenosti 27 odsto. Izvršni direktor "JP Morgan Čejsa" Džejmi Dajmon je izjavio da se preduzeća moraju aktivirati kako bi se ekonomske mogućnosti proširile na što veći broj ljudi.

Ova inicijativa je pokrenuta godinu i po dana nakon što je ta banka iz svojih prijava za posao izbacila kvadratić u kojem kandidati moraju da navedu da li imaju krivični dosije.

Video: Zatvorenici rešili problem pasa lutalica

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>