Ružić za Telegraf Biznis: Kada čekanje na šalterima i gomila papira odlaze u prošlost

Do 2030. ćemo doprineti da reformom dođemo do ambijenta koji će biti orijentisan prema građanima.

Komentari

 • Aleksej

  Izjavi covek i ostade ziv?:)Do 2030?!

 • Leka

  Evo vec 6. godina kako sam predao sve papire i zapelo je izmedju katastra i gradskog urbanizma. Glavna sluzbenica gradskog urbanizma imala je kod sebe onu debelu fasciklu sa projektom i dozvolu za izgradnju i drzala mi predmet 2 godine jer se dozvola i stvarno stanje ne slazu i na kraju na moje insistiranje vratila mi predmet jer nije mogla da ustanovi da je neko ko je kucao dozvolu napravio davne 1983. godine gresku u kucanju i onda se dozvola i projekt ne slazu. Tu nema moje greske no birokratska greska. Krenuo sam iz pocetka i predao zahtev u opstinsku pisarniui da mi se izda upotrebna dozvola i evo 4 godine se to radi i za tih 4 godine dosla je gradjevinska inspekcija i uatanovila da je sve u redu i od tada vise nista. Mnogi pre mene su svoje zahreve predavali nekoj osobi iz gradskog urbanizma i ona im je zavrsavala posao za 400 bez da se u bilo cemu vlasnici kuca angazuju, ja post nisam hteo da platim ispod mosta eto jos sam u redu pred mostom i cekam da dobijem upotrebnu dozvolu. Izemti vasu elektroniku kad imate sluzbenike koji jos sve pisu rukom, za njih je kompjuter misaona imenica i sluzi im da za vreme radnog vremena igraju karte i vode prepisku na drustvenim mrezama. Eto ja cekam jer sam hteo da sve ide po zakonu i propisima, a vreme mi curi na sve strane jer sam a948.g i jos uvek se nadam da ce mi birokratija zavrsiti posao pre mog isteka trajanja. Palma Domacinski ti bas i nije u Jagodini, ove godine nemas moj glas.

 • Rastko

  Kod cekanja u redu raja razmenjuje svoja iskustva druzi se i upoznaje a bez toga sa kime ce to moci da radi sa - kompjuterom ili isto takvom cipovanom vam salterusom na daljinski !?

  • Zoran

   @Rastko

   E moj Rastko ako G-din Ruzic bude ministar ovo ce potrajati i do 2050.godine pola nas nece biti u Srbiji(mislim na zivotnu dob)a da ne pricam za ove mlade (Odose nam deca gde je bolje,brze,lakse...bar za ovakve stvari).???

 • Rastko

  Da vi rodjeni u odelima imate pregrst mogucnosti to je znala cela nacija i bez uvodjenja raznoraznih inovacija a narod ce bez cekanja u redu izgubiti i to malo prisnosti sto mu je preostalo i postati jos zatvoreniji u sebe nego sto je to bio do juce i nista manje danas .

 • Rastko

  Cekanje na salterima obicno prestaje kada po grobljima onako opusteno i lezecki cekamo red za ukop.

 • Zoran

  E moj Ministre...davno je bila 1990.Svi udjose u EU a nama treba jos 10.godina...da se resimo papirologije.!!!

 • Rajko

  Gospodine Ministre baš me interesuje kako vi završavate administrativne obaveze?Da li vi i vaše kolege iz vlade čekate u redovima na šalterima pa vas vraćaju navodno fali vam ovaj papir pa morate kod notara da platite harač itd.Izvolite odgovorite javno ako imate petlju.Još bih vas pitao u kom veku mi zivimo?

 • MarkoMarko

  Imam nekoliko pitanja za ministra.... 1. Kupoprodaja polovnog automobila.... Prvo čekaš kod notara, pa potom TRI puta čekaš u poreskoj upravi. Prvi put da podneseš poresku prijavu, pa potom da dobiješ rešenje, a na kraju kad platiš porez na prenos apsolutnih prava da dobiješ potvrdu. 2. Onda odeš u MUP pa tamo opet ideš i čekaš dva puta red... Prvi put da predaš papirologiju pa potom da čekaš 7 dana i tek onda si sve završio.... To je ta digitalizacija do 2099 daj bože da bud3

 • rade6

  Ovaj je najbolji primer preobucenog komunjare.Zasto mu dajete uopste toliki publicitet

 • Jagodinac

  U zatvor,cela ekipa...

 • Pantelija

  U Zabeli će mladi gospodin iz ekipe Slobinih mlađanih socijaliata držati predavanja jedno deset godina!

 • Jug

  Eee..svašta.Pa,narod više nije glup..sve sto kažete sad i odma..kapiraš gospodine..

 • Dejan

  Do 2030. godine nece imati kome da izdaju elektronska dokumenta.

 • фуј

  одакле је ивај изнигиљио?

 • JO

  Kao i tvoj CAR GO.

 • Nesh

  Treca reforma po redu za 20 godina. Sada je orocena 2030-om. Da li i ministar namerava da nas reformise do tada iz iste fotelje. Sve druge clanice EU su posao uradile za 5 godina. Mozda smo mi posebno odeljenje Evropske unije ali nismo retardirani da verujemo u ove nebuloze. Samo na primeru platnih razreda u javnom sektoru se vidi nemoc min. Drzavne uprave. Prodje nam zivot u cekanju i prolongiranju a isti politicari samo menjaju fotelje. Dokle???? Do 2030 ili 2050 mozda?

 • Goran

  2030? Pa ja 4 godine posle toga odo u penziju a ovi sto najavljuju do 2030 ko zna gde ce biti. Pojeo vuk magarca sto se kaze.

 • RashaNS

  Već je olakšano sve bez papira. U zdravstvu svi nosimo 4 fascikle sa nalazima kad idemo kod doktora.

 • Sneza

  Olaksana je i nabavka udzbenika gde skole biraju izdavace a sve po dzepu roditelja pa bi bilo pametno da nam neko objasni kakva je razlika i kakva sme da bude u udzbeniku bilo kog predmeta OS-e nebitno ko je izdavac ?Dali to znaci da prosvetni radnici ne umeju da predaju svoj predmet iz udzbenika bilo kog izdavaca ? , ili taj predmet se razlikuje od skole do skole ?

  • mama

   @Sneza

   Na zapadudjeca duze knjige ako ih izgube upropaste i isvrljaju kupuju nove. Duzni su da ih uokvire, pohabane knjige se ne iznajmljuju djecu. Svaka skola ima svoju biblioteky knjiga, dobijes knjige po razredu 1 2 3....7 8 9 tako i u srednjim skolama

 • Iki

  Postuj zakon i sprovodi ga!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke