• 0

Inspekcija zatvorila gradilište vlasnika "Alko grupe": Firma Miroljuba Aleksića nije imala dozvolu

Investitor radova, firma "Amasis" nije imala odobrenje za izvođenje radova u Diplomatskom naselju na Čukarici

  • 0
Miroljub Aleksić alco group Printskrin: youtube/AHOTELISERBIA

Miroljub Aleksić, vlasnik "Alko grupe", bez potrebne građevinske dozvole srušio je deo vile u Diplomatskom naselju u Beogradu u Ulici Beogradskog bataljona 71 na Čukarici, piše Srpski telegraf.

Kako navode, ovom vilom raspolaže Republička direkcija za imovinu i, kako nezvanično saznaju, iznajmljena je Miroljubu Aleksiću.

Na tabli koja je postavljena na ulazu u ovo gradilište navodi se da je naručilac radova, odnosno investitor, beogradsko preduzeće "Amasis", koje posluje u okviru Aleksićeve "Alko grupe", a izvođač je firma "Tegomont DOO" iz Beograda, koja, prema podacima iz Agencije za privredne registre, pruža "građevinske usluge uvoza i distribucija krovnih pokrivača i prozora".

Međutim, na tabli nigde ne piše, iako bi po zakonu trebalo, koliko će dugo radovi trajati.

Ovo gradilište je, pak, navodi Srpski telegraf, gradska građevinska inspekcija zatvorila 15. oktobra.

- Tokom inspekcijskog pregleda nad građevinskim radovima u Ulici beogradski bataljon 71 utvrđeno je da je investitor radova "Amasis" doo bez prethodno pribavljenog odobrenja za izvođenje radova otpočeo sa izvođenjem građevinskih radova na uklanjaju dela porodično-stambenog objekta, kao i izvođenju radova na mašinskom iskopu na delu predmetne katastarske parcele - navela je gradska inspekcija u obrazloženju o zatvaranju gradilišta.

Kako je Srpskom telegrafu rečeno u Republičkoj direkciji za imovinu, Aleksić je u ovoj vili kupio stan i garažu za 401.501 evro, dok ostatkom objekta, prema  saznanjima ovog lista, i dalje raspolaže direkcija. To znači da je ostatak objekta, kao i zemljište na kojem Aleksić izvodi radove, i dalje u vlasništvu države.

Ou advokatske kancelarije Miroljuba Aleksića za Srpski telegraf kažu da vlasnik za radove koje izvodi ima sve potrebne dozvole i dodaju:

- Ali niste vi ti kojima treba da referišemo šta radimo sa svojom privatnom imovinom. To je isto kao da nas pitate gde vozimo naš privatni automobil.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>