• 1
 ≫ 

Knežević obišao rekonstruisane saobraćajnice na Petrovaradinu, radovi od 125 miliona dinara

 ≫ 

"Novi Sad je grad kulture i budućnosti, a pre svega, to je grad mladih. Takođe, ovo je i grad investicija"

  • 1
Goran Knežević

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Goran Knežević obišao je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem rekonstruisane ulice u sklopu Petrovaradinske tvrđave, čija je vrednost ugovorenih radova gotovo 125 miliona dinara.

U sklopu projekta završena je izgradnja ulice Prote Mihaldžića i dela ulica Lisinskog i Vladimira Nazora u Petrovaradinu. Radove su finansirali Ministarstvo privrede sa oko 42 miliona dinara, i Grad Novi Sad sa nešto više od 83 miliona.

Knežević je poručio da će resor koji vodi uvek učestvovati u svim kvalitetnim projektima koje predlože lokalne samouprave, ističući da je u konkretnom slučaju reč o odličnom projektu u sklopu spomenika kulture.

- Novi Sad je grad kulture i budućnosti, a pre svega, to je grad mladih. Takođe, ovo je i grad investicija, jer je u prethodnih nekoliko godina u fabrikama u Novom Sadu zaposleno nekoliko hiljada ljudi. Takve investicije znače bogatiji budžet Grada, a to dalje znači i više novca za ovakve projekte - rekao je Knežević.

Vučević je rekao da je ovo jedna u nizu investicija koja se tiče obnove, rekonstrukcije i očuvanja Petrovaradinske tvrđave sa Podgrađem, koji je neodvojivi deo tvrđave.

- Zadovoljan sam kako izgleda Trg prote Mihaldžića, kao i ulice koje ga opasuju, jer zajedno stvaraju potpuno nov, prelep ambijent. Dobili smo novi javni prostor gde će ljudi uživati, provoditi vreme, šetati i upoznavati se istorijom grada - rekao je gradonačelnik.

Vučević je zahvalio ministru Kneževiću na podršci i poručio da je Novi Sad, kao lokalna samouprava, spreman da nastavi da konkuriše i za nove projekte za sledeću godinu.

Rekonstruisane ulice pripadaju kulturno-istorijskoj celini Petrovaradinske tvrđave koja je, kao kulturno dobro od velikog značaja, pod zaštitom države. Projektom je izgrađeno 480 metara kolovoza.

Takođe, završeno je i postavljanje signalizacije, kako bi se postigla veća bezbednost učesnika u saobraćaju, što je Grad Novi Sad finansirao sa oko 15 miliona dinara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>