• 9

Soros otkrio ko mu je "smrtni neprijatelj"

Smatra da je Kina "najgora pretnja otvorenom društvu"

  • 9

Džordž Soros je filantrop milijarder, bivši trgovac valutama, prvak liberala i - u određenim krugovima - baba roga. Čini se da mu je ova poslednja etiketa počasna značka, piše "Njujork tajms".

- Vrlo sam ponosan na svoje neprijatelje. To je savršeno reći diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identifikujete kao neprijatelja - rekao je on.

Popis ljudi koji Sorosa smatraju neprijateljem uključuju američkog predsednika Trampa i njegovog ličnog advokata Rudolfa Đulijanija, vladu Kine, iveliko broj teoretičara zavere.

Njihovi prigovori gospodinu Sorosu (89), proizilaze iz njegove podrške liberalnim politikama i super PAC-ovima koji su se suprotstavili Trampu i podržavali demokratske kandidate poput Hilari Klinton. Kao i zbog njegove Fondacije za otvoreno društvo, koja je, finansirana od njegovih milijardi, podržavala demokratiju i ljudska prava u oko 120 zemalja, često suprotstavljajući se autokratskim režimima.

Soros je "smrtnim neprijateljem" nazvao Kinu. Smatra da je ova zemlja "najgora pretnja otvorenom društvu".

- To bi trebalo da prepoznamo: to je drugačiji sistem. U potpunosti se suprotstavlja našem, dijametralno je suprotan od našeg - rekao je on.

Prema njemu, Sjedinjene Države trebalo bi da izvrše pritisak na kompanije poput Huavej da podstaknu Kinu na otvaranje. U suprotnom, sugerisao je, ne samo da će predsednik Si da nastavi da zatvara Kinu, njen razvoj novih tehnologija poput veštačke inteligencije zadržati na taj način generacijama.

(Telegraf Biznis/Expres.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    "da zatvara Kinu, njen razvoj novih tehnologija poput veštačke inteligencije zadržati na taj način generacijama "- ХАХАХАХА, човек брине о напретку Кине... А после кажу да Трамп лупа...

  • nikolas

    GOSPODINU SOROSU JE 89 GODINA I JA VERUJEM DA JE POSTAO ,SOROS ,-DA NOSI PELENE I NEZNA STA GOVORI VISE!!!

  • Miško Genija

    Smrtni neprijatelj mu je vreme. Sve drugo je prolazno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke