• 10

Tomislav Nikolić pitao kinesku banku da otvori centar u Beogradu

Kineske kompanije tražile su i da investiraju u park prijateljstava

  • 10

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je s predsedavajućim Kineske banke Liu Liangom o otvaranju centra te banke u Beogradu.

Nikolić boravi u Kini u delegaciji koju predvodi predsednica vlade Ana Brnabić, koja je danas, pored sastanka sa predstavnicima Kineske banke, razgovarala i sa rukovodstvom kompanije Huavej i kompanije Hbis, vlasnikom Železare u Smederevu.

Kako se navodi u saopštenju kancelarije, Nikolić je u razgovoru sa predsednikom Kineske banke "posebno insistirao" da ta banka otvori svoj centar u Beogradu.

Nikolić je obavestio predsednika kompanije Hbis Ju Jonga da su kineske kompanije tražile da investiraju u park prijateljstava Kine i Srbije u Smederevu.

Kako se navodi, dogovoreno je da se nastavi rad po tom pitanju i da organi provincije Hebei učestvuju u postizanju konačnog dogovora.

Video: Vučić: Saradnja sa Kinom u oblasti veštačke inteligencije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Izmislili funkciju za Nikolića. To isto može i Ministar Trgovine i turizma da obavlja

  • Mile

    I šta kažu?

  • kale

    Tomo bolhe bi bilo da napustis onu bezpravno zaposednutu vilu na dedinju , nego da nam dovodis te derikoze kojih je vec previse u Srbiji!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke