• 16

Vučić: Regionalni centar za 4. industrijsku revoluciju u Srbiji 2020.

  • 16

Predsednik Aleksandar Vučić očekuje da će 2020. godine, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, u Srbiji biti otvoren Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju.

Vučić je to poručio na sastanku u Ženevi s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju, Martinom Larkin.

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Švajcarskoj, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Ženevi sa predsednikom i članom UO Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin. Predsednik Vučić izrazio je nadu da će 2020. godine u Srbiji, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, biti otvoren Regionalni centar za 4. industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić je zahvalio na svakoj pomoći koji Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Svetskog ekonomskog foruma, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik je naveo da Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, pogotovu onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte.

- Srbija ulaže napore kako bi unapredila poslovno okruženje u zemlji i nadam se da se to oslikava u izveštajima Svetskog ekonomskog foruma. Beograd je spreman za organizaciju godišnjeg skupa pod okriljem Foruma - istakao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    Industrijska revolucija će nas lansirati među najrazvijenije zemlje Evrope.

  • Maja

    Izgradnjom ovog Regionalnog centra, Srbija će postati važan faktor nove industrijske revolucije.

  • Hedona

    Ovo će biti najveći naučni centar na Balkanu, ovo je zaista lepo videti da se okupe svi naučnici iz regiona.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke