• 6

Nemačka fabrika automobila otpušta 1.100 menadžera

Ugroženo deset odsto radnih mesta

  • 6

Nemački proizvođač automobila Dajmler će ugasiti 1.100 menadžerskih pozicija širom sveta, što čini oko 10 odsto rukovodnih radnih mesta, objavio je dnevnik Zidojce Cajtung, pozivajući se interno cirkularno pismo radničkog saveta kompanije.

Portparol radničkog saveta u Dajmleru odbio je zahtev za komentarom, prenosi agencija Rojters.

Novi glavni izvršni direktor Dajmlera, Ola Kalenijus, trebalo bi 14. novembra da objavi dopunjenu strategiju kompanije, koja bi mogla da uključi mere za smanjenje troškova.

Iz Dajmlera je ranije saopšteno da kompanija radi na analizi troškova kako bi ovaj proizvođač automobila, kamiona i autobusa mogao da ostane konkurentan uz dalje napredovanje. Detalji strategije će biti otkriveni tokom dana proizvođača automobila na tržištu kapitala.

- U konstruktivnim smo razgovorima sa predstavnicima zaposlenih i ne možemo da komentarišemo spekulacije - poručili su iz Dajmlera, dodaje Rojters.

Kompanija je u drugom kvartalu pretrpela neto gubitak od 1,2 milijarde evra, što je prvi tromesečni gubitak u 10 godina.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jupiter

    Menadzer- potpuna greska ko to studira!!!! Potrebno je 100% znati , vladati i raditi u odredjenoj struci i pisle min 15 godina postati menadzer iz te oblast!! Znaci bez rada u tome, bez iskustva kroz vreme svaki novi menadzer je mrtvo slovo na papiru!!!

  • Bg

    Vise Menedzera nego radnika

  • QWERTY

    POLAKO PUCA NEMAČKA POLAKO ALI SIGURNO!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke