• 29
 ≫ 

Infostan opet oprašta neplatišama - otpisuje i kamatu i 15 odsto duga

 ≫ 

Javno komunalno preduzeće Infostan počelo je da pruža mogućnost neredovnim platišama da neizmirene obaveze otplate na rate, a reprogram se odnosi i na pojedince koji su utuženi kod sudova i javnih izvršitelja

  • 29

JKP Infostan ponudilo je reprogram dugova neredovnim platišama po kojem ih oslobađaju svih kamata i opraštaju 15 odsto duga.

Korisnici komunalnih usluga u periodu od 1. novembra do 31. decembra 2019. godine mogu po veoma povoljnim uslovima da zaključe reprogram duga za neizmirene komunalne usluge, piše na sajtu tog preduzeća.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu željeni model otplate preostalog duga, i to: plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15% preostalog duga, za plaćanje duga na 3 mesečne rate otpisuje se 12% preostalog duga, za 6 rata otpisuje se 10% preostalog duga, dok se za 12 rata otpisuje 5% preostalog duga. Tokom primene i poštovanja uslova reprograma obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da plaćaju tekuće obaveze pored rate za reprogramirani dug.

Prema odluci Gradskog veća, reprogram duga za građane omogućen je svima koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, za koje su donete presude i rešenja o izvršenju, kao i za postupke koji su u toku pred sudovima.

Takođe važi i za korisnike koji duguju duže od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i za dužnike koji su u prethodnim godinama sklapali reprogram ali ga nisu poštovali.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se colokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih obaveza, pri čemu mogu da odaberu da li će preostali dug platiti odmah, na 3,6 ili 12 mesečnih rata.

Ukoliko sve isplate odmah dobiće otpis 15 odsto celokupnog duga, ako plate u 3 rate dobiće otpis 12 odsto, za 6 rata oprostiće im se 10 odsto duga, dok će otpis 5 odsto duga dobiti ukoliko isti budu plaćali u 12 mesečnih rata.

Redovne platiše, s druge strane, mogu samo da se nadaju popustu od 7 odsto, ako plaćaju kao i do sada svoje usluge svakog meseca, na vreme.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    14. novembar 2019 | 10:10

    A mi koji placamo redovno smo bolidi i sit sam vec price o niskim primanjima,niti mi koji placamo redovno svi imamo visoka primanja,niti svi duznici imaju niska

  • D:)

    14. novembar 2019 | 10:49

    I opet ispadnu budale oni koji redovno plaćaju! E Srbijo! Dokle???

  • Sremcica

    14. novembar 2019 | 10:28

    Pa da naj bolje tako!!!duznicima koji duguju preko 30 40 50 hiljada pa navise otpisite a nama koji placamo redovno izmislite neki dugicc od par stotina dinara i neka izmisljena kamata ii ooooodmahhh saljite opomene i sudske izvrsitelje da naplate too.SRAM VAS BRE BILO DA VAS JE SRAM

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>