• 4
 ≫ 

Neverovatno! 30 sekundi reklame platiće 5, 6 miliona dolara

 ≫ 

Opet će biti oboren rekord

  • 4

Superboul i dalje je najgledaniji sportski događaj u Americi, a time i najveća platforma za plasiranje reklama. Već godinama se nakon Superboula, najčešće priča o reklamama koje iz godine u godinu oduševljavaju publiku.

Mnoge kompanije se trude da baš za taj dan izbace najbolju i onu koja će da se istakne među brojnim reklamama koje se za vreme utakmice serviraju publici.

Fox Sports je već prodao 80 odsto svog oglasnog prostora za završnicu Superboula, po rekordnim cenama.

Za 2020. godinu oglašivači za dva oglasa u trajanju od 30 sekundi platiće 5, 5 miliona dolara, a oni koji kupuju jedan oglas od 30 sekundi plaćaju 5,6 miliona dolara - obe su rekordne cene.

Prošle godine CBS za 30 sekundi reklame tražio neverovanih 5,1 do 5,3 miliona dolara. Međutim, postoji mogućnost i da ova cena poraste.

Cene reklama na Superboulu rastu poslednjih desetak godina. Na primer, prosečna cena reklame u 2010. godini iznosila je 3 miliona dolara, 2014. godine već je bila na 4,2 miliona, da bi 2017. godine po prvi put prešla magičnu cifru od 5 miliona dolara za 30 sekundi reklame.

Ipak, povećanje cena nije uticalo na oglašivače, što pokazuje i ovaj podatak da je Fox Sports već sada prodao 88 odsto oglasnog prostora za vreme utakmice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>