• 1

Mali obećao: Prva objektivna provera rada javnih preduzeća, ali i manje subvencija

Provera rada javnih preduzeća biće jedna od prioritetnih oblasti za Ministarstvo finansija

  • 1
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar finansija Siniša Mali najavio jes da će na kraju godine možda po prvi put na objektivan način biti provereni rezultati rada javnih preduzeća u Srbiji.

- Mi već cele godine pratimo njihove rezultate i analiziramo njihove planove poslovanja i čekam kraj godine da pogledamo kako su ostvarili i da li su ostvarili ono što su planirali. To će možda biti prvi put da ćemo imati objektivno sagledavanje njihovog poslovanja, a kako bismo već u prvom i drugom kvartalu naredne godine izašli s konkretnim merama za poboljšanje njihove organizacije, upravljanja i načina na koji planiraju i izvršavaju svoje budžete - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je, tokom rasprave o predlogu budžeta za 2020. godinu, kazao da će provera rada javnih preduzeća biti jedna od prioritetnih oblasti za Ministarstvo finansija kojom će se baviti naredne godine pored planirane reforme plate i uvođenja platnih razreda.

Istakao je da je predlogom budžeta za 2020. predviđen manji nivo subvencija za državna preduzeća, s obzrom da nekim preduzećima pomoć više nije potrebna jer su, na primer, našli strateškog partnera.

- Oformili smo sektor za praćenje fiskalnih rizika, to se odnosi na sve što može da ugrozi makroekonomsku stabilnost naše ekonomije, a jedna od oblasti na koje se potencijalni rizici odnose jesu upravo javna preduzeća - naveo je Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>