• 8

Kragujevčani o zabrani rada nedeljom: Ministre, ozbiljni smo

Sindikalci iz Kragujevca pisali ministru zbog rada nedeljom

  • 8

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić je u otvorenom pismu ministru rada Srbije, Zoranu Đorđeviću, negodovao zbog  izjave da će predlog o zabrani rada nedeljom u trgovini biti razmatran kada "dobije ozbiljnu inicijativu" o tome.

Predsednik tog sindikata, koji je i predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, naveo je da je ministar u medijima potvrdio da je dobio Inicijativu Saveta o zabrani rada nedeljom u prodajnim objektima.

- Rekoste da ćete ovaj predlog razmatrati, kada dobijete ozbiljnu Inicijativu. Zapravo, rekoste da Inicijativa Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, za Vas, nije ozbiljna. Podsećam Vas da su članovi Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, osim predstavnika sindikata i predstavnici poslodavaca kao i predstavnici lokalne samouprave, a da smo Odluku o ovoj Inicijativi doneli jednoglasno - piše u otvorenom pismu sindikata.

Navodi se da u trgovinskoj delatnosti radi oko 200.000 radnika, od čega su 70 odsto žene.

Ristić u pismu zaključuje da radnici u maloprodaji rade vrlo često sa samo dva slobodna dana mesečno, da je zato ugroženo njihovo zdravlje, ali i životi njihovih porodica i da se nadaju da će se ozbiljno razmotriti ova njihova, kako navode, već pristigla Inicijativa.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    Zakonom je regulisano da se ima i slobodan dan,pa se u Beogradu u supermarketu ne postuje. I narod mora da se izbori jer se iscrpljuje organizam i ugrozava zdravlje. Jedan dan je obavezan za odmor i tako mora da bude inace svi na ulice

  • J....

    Zakonom su regulisani radni sati i svi trebaju to da postuju.neka zaposle vise radnika i problem resen

  • DARKO 100%

    Kragujevcani shvatite da je ovo vreme kapitalizma ,vreme je novac,probudite se iz zimskog sna i socijalizma

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke