• 0

Srpski privrednici u Tirani dobro, noć proveli u parku, aerodrom ne radi

"Zemljotres je bio stavičan. Nismo znali kako će hotel ''da se ponaša"

  • 0
Albanija zemljotres

Foto: Tanjug/AP

Niko od predstavnika kompanija izlagača koji borave na Sajmu privrede u Tirani nije povređen u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju i svi se osećaju dobro, izjavio je Aleksandar Radovanović koji ispred Privredne komore Srbije boravi na sajmu u glavnom gradu Albanije.

Radovanović je za Tanjug rekao da je u delegaciji stotinak privrednika, a da su noć proveli u obližnjem parku pored hotela u centru Tirane.

- Smešteni smo u hotelu koji ima 23 sprata. Zemljotres je bio stavičan. Nismo znali kako će hotel ''da se ponaša'' - svedoči Radovanović.

Čim su počeli potresi, svi gosti hotela izašli su u obližnji park i tu su dočekali jutro, navodi on.

U Tirani je, kaže, nastala velika saobraćajna gužva neposredno posle zemljotresa, a ulice albanske prestonice podsećale su na gužve u Beogradu u popodnevnom špicu.

- Znamo da je aerodrom zatvoren. Nismo još dobili nikakvu informaciju kada će da profunkcioniše. Najvažnije je da smo svi dobro i da nema povređenih - objašnjava Radovanović upitan kad se delegacija vraća u Srbiju.

Jedan deo delegacije srpskih privrednika koji borave na sajmu privrede u Tirani smešten je u drugim hotelima u tom gradu, ali su svi dobro i u stalnoj međusobnoj komunikaciji, rekao je Radovanović.

Dodaje da su u stalnoj komunikaciji sa srpskim ambasadorom u Albaniji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>