• 6

Mali potpisao ugovor: Borča postaje Silicijumska dolina

Ukupna investicija iznosi 247 miliona evra

  • 6

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je partnerski ugovor sa kineskom kompanijom CBRC (China road and bridge corporation) o izgradnji industrijskog parka u Borči, koji će zapošljavati 15.000 ljudi.

- Pre dolaska u Skupštinu Srbije imao sam zadovoljstvo da sa kineskom kompanijom CRBC potpišem partnerski ugovor o osnivanju zajedničke firme između Vlade Srbije i te kineske kompanije o izgradnji industrijskog parka u Borči - rekao je Mali u parlamentu tokom rasprave o amandmanima na Predlog budžeta za 2020.godinu.

On je objasnio da će se park prostirati na 320 hektara i gradiće se, kako kaže, odmah pored mosta Mihajlo Pupin.

- Mi smo već u budžetu za 2020.godinu izdvojili 237 miliona dinara da se završi projekat, neka se projekat radi u narednih šest do osam meseci i nakon toga krećemo u izgradnju ovog velikog parka - rekao je Mali.

Kako je istakao, to za Srbiju znači novih 15.000 radnih mesta, što će uticati na smanjenje nezaposlenosti i rast ekonomije.

- To će biti najveći kineski industrijski park u Evropi. Visoka tehnologija, komercijalni sadržaji, fabrike...Nastavljamo da se bavimo našim poslom, da se borimo za uspešsniju Srbiju - rekao je Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    Ajde im prvo uvedite kanalizaciju, pa tekuću vodu, pa kada dodju u XIX vek, onda možete eventualno struju, možda i neki asfaltni put...

  • Bond

    Ako se bude radilo kao u Meiti po 6 trecih smena za 400e nece biti dobro.

  • Fis

    15 hiljada zaposlenih ce biti, bravo!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke