• 0
 ≫ 

Novi Vuk sa Volstrita: Kako je influenser prevario penzionere

 ≫ 

Već ste negde čuli sličnu priču

  • 0

Lukas Ašer sebe predstavlja kao investitora u tehnološke kompanije poput Spotifya, Slacka, Palantira, Muskovog SpaceX-a, a osnovao je i nekoliko sopstvenih startapa.

Međutim, on je i mozak koji stoji iza veoma drugačije kompanije, Metals.com, a prema njegovim bivšim partnerima, sudskim dokumentima i internim porukama, reč je o prevari, piše Jutarnji list.

I to veoma sličnoj onoj opisanoj u popularnom holivudskom filmu "Vuk sa Vol Strita" o jednom od notornih prevaranata iz devedesetih, Džordanu Belfortu.

Metals.com starijim građanima prodaje zlato i srebro po čak 200 odsto većim cenama od njihove stvarne vrednosti pritiskujući ih stalnim pozivima i pričom o skoroj ekonomskoj propasti. To je stara prevara koja je s metodama iz 21. veka, odnosno oglasima na Fejsbuku, uvukla stotine konzervativnih američkih penzionera koji su izgubili značajan deo svoje životne ušteđevine.

 
 
 
View this post on Instagram

#rza #lucasasher #nyanthemA post shared by Lucas Asher (@lucasasher) on

 

Muzičar i investitor

 

Lukas Ašer je i muzičar, ali je njegov dnevni posao ulaganje u startape i tehnološke kompanije, a kako se čini, želja mu je da postane serijski osnivač kompanija u Silicijumskoj dolini.

Uz Metals.com, osnovao je Revo i Best New, "stranicu za otkrivanje muzike za influencere", kako ju je Quartz opisao. Bio je i vlasnik web stranice za Contra Cartel koji je prodavao kožne narukvice s muzikom (a jedina dostupna bila je ona njegovog benda). Uz to je i direktor Tower Equityja, privatne investicione firme koja tvrdi da ima udele u brojnim tehnološkim divovima.

Video: Saznala je da je otac njene ćerke vara dok je bila u porođajnoj sali: Šta sada čeka Kloi Kardašijan?

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>