• 33

Mića Jovanović prodao Univerzitet Megatrend i odlazi iz zemlje

Ugovor o prodaji potpisan je juče...

  • 33

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

- Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica - rekao je Jovanović.

Univerzitet je prodat za 56,1 milion evra, a kako je Jovanović na konferenciji za novinare rekao, novi vlasnik ima obavezu da, u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta uloži još 150 miliona evra.

Evropski Univerzitet u Beogradu, u vlasništvu Milije Zečevića, prestao je da postoji.

- Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju. Istekle su mu i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi. Sledeći korak je da utvrdimo koliko studenata je tamo bilo, kako i gde će oni nastaviti studije - kaže ministar Šarčević.

Potencijalni problem za ove studente može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija. Zakon predviđa da, o trošku ustanove koja je prestala da radi, njihovi akademci treba na drugim visokoškolskim ustanovama da nastave školsku godinu.

Inače, ministar Šarčević je danas potpisao i rešenje o smeni dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) Dragana Elčića, jer je nadzorom ustanovljeno da ne ispunjava uslove da bi bio na čelu ove visokoškolske ustanove.

(Telegraf.rs/Mondo/RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Predlog:uzeti pasos doticnom!

  • pošteno

    ko je kupio diplomu kupio je.

  • Kristina

    U svetu je privatna skola prestiz. Knjige su novije. Praksa je modernija. Profesori finiji. Cistije je. Ko garantuje da je drzavno toliko posteno i bolje? Sve zavisi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke