• 33
 ≫ 

Mića Jovanović prodao Univerzitet Megatrend i odlazi iz zemlje

 ≫ 

Ugovor o prodaji potpisan je juče...

  • 33

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

- Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica - rekao je Jovanović.

Univerzitet je prodat za 56,1 milion evra, a kako je Jovanović na konferenciji za novinare rekao, novi vlasnik ima obavezu da, u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta uloži još 150 miliona evra.

Evropski Univerzitet u Beogradu, u vlasništvu Milije Zečevića, prestao je da postoji.

- Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju. Istekle su mu i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi. Sledeći korak je da utvrdimo koliko studenata je tamo bilo, kako i gde će oni nastaviti studije - kaže ministar Šarčević.

Potencijalni problem za ove studente može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija. Zakon predviđa da, o trošku ustanove koja je prestala da radi, njihovi akademci treba na drugim visokoškolskim ustanovama da nastave školsku godinu.

Inače, ministar Šarčević je danas potpisao i rešenje o smeni dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) Dragana Elčića, jer je nadzorom ustanovljeno da ne ispunjava uslove da bi bio na čelu ove visokoškolske ustanove.

(Telegraf.rs/Mondo/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    28. novembar 2019 | 18:21

    Bezanija a,jos kada bi sa sobom poveo sve one ali bukvalno sve koji su na megatrendu dobili fakultetske diplome i doktorirali i na njihova radna mesta dosli oni koji su iste te diplome stekli znanjem,znojem i mukotrpnim radom na BG univerzitetu i drugim fakultetima i inostranstvu mi bi smo kao drzava i drustvo vrlo brzo iz ovog blata i mulja isplivali i krenuli pravim putem.

  • Gorski

    28. novembar 2019 | 17:31

    Sad bezis,kad je klupko pocelo da se odmotava....

  • Nbgd

    28. novembar 2019 | 17:26

    Povedi i doktora slobodno..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>