• 0

Prodata "Jat tehnika": Kupac je češka kompanija "Avia prime"

Ministarstvo privrede objavilo javni poziv 25. oktobra ove godine

  • 0
Jat tehnika

Foto: Promo

Ministarstvo privrede je na predlog Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem 26. novembra 2019. donelo odluku kojom je kupcem kompanije JAT TEHNIKA d.o.o. proglasilo firmu AVIA PRIME sa sedištem u Pragu (Češka republika).

Ovog 25. oktobra 2019. godine Ministarstvo privrede objavilo je Javni poziv za prodaju 99, 3834 odsto udela u kapitalu kompanije JAT TEHNIKA društvo sa ograničenom odgovornošću za održavanje i opravku vazduhoplova.

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije je bio 6. novembar, do kog datuma su podneta dva zahteva, dok je do 12. novembra, kada je bio rok za podnošenje prijava za učešće u postupku podneta samo jedna, od strane učesnika AVIA PRIME.

Jat Tehnika

 

Jat tehnika je preduzeće u vlasništvu države koje se odvojilo od JAT-a 2006. godine. Kompanija za održavanje i popravku letelica trebalo je, prema najavama već da nađe kupca. Iako je vrednost kompanije svojevremeno procenjivana na 100-200 miliona evra, na tender za privatizaciju 2008. godine nije se javio niko.

Svojevremeno, za kupca Jat tehnike konkurisao je i arapski fond Mubadala i to preko švajcarske firme SR tehniks servises u kojoj je imala većinski udeo.

U međuvremenu Mubadala je prodala većinski paket u SRT kineskoj kompaniji HNA Aviation.

(Telegraf BIZNIS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>