• 1

Šansa za siguran i dobro plaćen posao: Nemački gigant MTU pravi centar u Vazduhoplovnoj akademiji

"Vazduhoplovna akademija", srednja stručna vazduhoplovna škola iz Beograda bila je domaćin predstavljanja nemačke kompanije "MTU Maintenance Srbija" sadašnjim i bivšim đacima ove škole.

  • 1
MTU Foto: Vazduhoplovna akademija/Promo

"Vazduhoplovna akademija" i "MTU Maintenance Srbija" potpisali su Memorandum o saradnji i strateškom partnerstvu u dualnom obrazovanju prema kojem će jedina stručna vazduhoplovna srednja škola u Srbiji postati i prvi trening centar budućeg "MTU" postrojenja za reparaciju delova avionskih motora u Srbiji.

Memorandumom o saradnji i strateškom partnerstvu u dualnom obrazovanju, predviđeno je, između ostalog, formiranje Trening centar u okviru "Vazduhoplovne akademije". Posebni programi obuke i kursevi kreirani su prema potrebama kompanije "MTU Maintenance Srbija", saopšteno je iz Vazduhoplovne akademije.

Oni najbolji, koji ispune neophodne uslove i kriterijume, imaće priliku da se zaposle u ovoj kompaniji na pozicijama tehničara za reparaciju i održavanje avionskih motora.

Kako je ovom prilikom izjavio predstavnik kompanije MTU Filip Beker, njihova očekivanja su za sada premašena:

- Mi smo tehnološka kompanija, trenutno otprilike 80% naših zaposlenih ima tehničko obrazovanje i to će više ili manje biti isti slučaj ovde u Srbiji. Uverili smo se da sistem obrazovanja Srbije, posebno ovde u Vazduhoplovnoj akademiji, može ispuniti ali i prevazići naša očekivanja u pogledu naših budućih zaposlenih i naših budućih procesa zapošljavanja -

MTU Foto: Vazduhoplovna akademija/Promo

Memorandum o saradnji sa kopanijom MTU jedan je od najznačajnijih dokumenata koje je Vazduhoplovna akademija potpisala ove godine.

- Zahvaljujući tom dogovoru Vazduhoplovna akademija postaje trening centar u kome će se školovati i obučavati kadrovi za potrebe "MTU Maintenance Srbija". Predstavnici kompanije MTU upoznali su nas sa planovima razvoja koji se odnose na mogućnost stručnog usavršavanja i zapošljavanja učenika Vazduhoplovne akademije. Dolaskom MTU naši učenici dobijaju priliku da nakon završenog školovanja dobiju posao u Srbiji, umesto u nekoj od evropskih zemalja. MTU jedna je od pet vodećih svetskih kompanija za remont avionskih motora. Ovo je prilika i da se u zemlju vrate oni koji su je napustili u potrazi za poslovima kakve MTU i Vazduhoplovna akademija sada obezbeđuju u Srbiji - rekao je Goran Cvijović, direktor Vazduhoplovne akademije.

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić istakla je da Srbija kroz ovaj projekat izmedju Sektora za dualno, Vazduhoplovne akademije i MTU postaje zemlja koja otvara granice za dolazak novih liderskih kompanija,ne za odlazak mladih iz nje.

- Kada jedna od liderskih kompanija u avio industriji donese odluku da proširi svoje kapacitete sklapajući sporazume sa sistemom obrazovanja, onda je to pokazatelj najvišeg nivoa promišljanja o napredovanju u poslovanju. Ako je Vazduhoplovna akademija potpisnik tog sporazuma to je dokaz da ova škola ne samo da ima kapaciteta da odgovori na kvalitet novih pet obrazovnih profila za budućnost MTU, već je dokaz da će kroz svoj trening centar učiniti ne samo napredak u proizvodnji nego će obezbediti i stimulativnu sredinu za podsticanje inovativnosti i kreativnosti mladih u pogledu razvoja avio industrije, a samim tim i kompanije MTU - naglasila je Grujić i istakla da je očekivani rezultat svakako siguran i dobro plaćen posao u svojoj zemlji. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    29. novembar 2019 | 12:05

    Eto posla za Babica...ako ikada podnese ostavku na koridorima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>