• 1
 ≫ 

E, ovo je Crni petak: Greškom stavili ogroman popust, umesto za 300 davali proizvod za 10 $!

 ≫ 

Izgubili milijarde za dva sata

  • 1
Dan zahvalnosti Crni petak

Foto: Tanjug/AP

Vodeći švedski brend u oblasti inovativne nege lepote Foreo je usled pogrešne cene u sistemu onlajn prodaje, sa popustom od 96 odsto na regularnu cenu inovativnog gedžeta UFO smarta masking, izgubio na Crni petak u roku od dva sata 10,76 miliona dolara.

 

Kompanija je danas objavila saopštenje u kome potvrđuje da će realizovati sve kupovine obavljene putem onlajn prodaje na Crni petak, kada su usled kratkotrajne greške u sistemu kupci imali priliku da kupe inovativni gedžet UFO smart masking device za svega 9,99 dolara, umesto regularne pune cene od 279 dolara.

Celokupne razmere propusta potvrđene su jutros, kada su podaci pokazali da je ukupno kupljeno 38.575 komada UFO uređaja po ceni od 9,99 dolara, što je kompaniju koštalo više od 10 miliona američkih dolara izgubljenog prihoda u vremenskom okviru od svega dva sata.

Smatra se da je do greške, koja se reflektovala na čitavu globalnu stranicu foreo.com, došlo oko 21.30 po srednjoevropskom vremenu, u petak, 29. novembra, kada je pojava neuobičajeno intenzivnog prometa na stranici prvi put prouzrokovala pad veb sajta.

Pretpostavljajući da se radi u očekivanoj "ludnici” na Crni petak, tehničari su popravili kvar, ali pritom nisu primetili grešku u navedenoj ceni uređaja UFO, ostavljajući tako ovu opciju i dalje otvorenu za onlajn kupovinu.

Grešku su uočili tehničari u noćnoj smeni kada je oko 23.00 sata došlo do drugog pada stranice, i kada je broj korisnika sajta dostigao nezabeležene razmere, budući da je u roku od sat i 20 minuta, onlajn prodaja UFO uređaja dostigla nivo od po 20 komada u sekundi širom sveta, navodi se u

Video: Potpuno ludilo za „Crni petak“, ovi ljudi su spremni sve da pregaze

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    2. decembar 2019 | 16:41

    Ja mislim da je to jedan odlucan markentiski potez. Jedna ozbiljna kompanije ne moze da napravi takvu gresku. Eto, ja verovatno nikad nebi cuo za taj uredjaj da se ovo nije desilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>