• 6
 ≫ 

DIS podržava inicijativu o ukidanju radne nedelje

 ≫ 

Povodom aktuelnih rasprava u domaćoj javnosti i inicijative Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) o ukidanju radne nedelje za sve trgovine u našoj zemlji, generalni direktor DIS-a, Ivan Šuleić, u ime kompanije je izneo jasan i nedvosmislen stav na ovu temu

  • 6
Ivan Šuleić, dis

Foto: Promo

- DIS, kao najveći domaći trgovinski lanac, daje jedinstvenu i nedvosmislenu podršku odluci koja bi nedelju proglasila neradnim danom za sve trgovine na tržištu.

DIS, kao domaća i porodična kompanija koja gaji tradicionalne vrednosti od svog nastanka, porodicu smatra fundamentom srpskog društva.

A nedelja je oduvek bila dan za njeno okupljanje.

Da li je vreme da se u Srbiji zabrani rad nedeljom: Ko je za, ko je protiv i kako treba da se plati

Pored toga, g-din Šuleić je napomenuo da je ovakva praksa, koja je u mnogim evropskim zemljama na snazi godinama unazad:

- Najnormalnija stvar svakog humanog društva, stvar koja se ne tiče samo porodice, nego i pojedinca. Naprosto, jedan fiksni slobodan dan u nedelji ne sme biti luksuz već norma a priori. Norma koja bi donela mnogobrojne prednosti – kako za zaposlene, tako i za poslodavce...

Naime, poslodavci u trgovinama bi posle donošenja ovakve odluke bili oslobođeni dela troškova a to bi nesumnjivo omogućilo da deo uštede bude preusmeren na poboljšanje uslova rada i finansijske benefite za zaposlene, kao i podizanje kvaliteta usluge i asortimana.

Ovom prilikom, g-din Šuleić je pozvao sve trgovine koje posluju na srpskom tržištu da podrže donošenje ovakve odluke. Istovremeno je izrazio stav da ukoliko se donese odluka o zabrani rada nedeljom, mora važiti za sve učesnike tržišne utakmice podjednako, kako bi rezultati njegovog uvođenja bili smisleni i pravedni.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>