Vanbračni partner može da nasleđuje porodičnu penziju, a od januara i švajcarska formula

U Evropi skoro sve zemlje imaju formule za usklađivanje penzija, a najviše njih koristi kombinaciju rasta cena i rasta zarada.

Komentari

 • Slavica

  Moja topla preporuka za sve koji se nalaze pred penzijom,bilo da ste radili u inostranstvu ili Srbiji,je da vam postupak vodi agencija Ino Consulting. Verujte mi uštedećete dosta vremena i necete morati da se bavite papirologijom,vec ce to sve oni uciniti za vas. Jako profesionalno i pouzdano osoblje!

  0
  0

  Podelite komentar

 • PRC

  Policajci će biti izjednačeni u slučaju invaliditeta sa vojnim invalidima. Da li to znači da će policajac invalid biti izjednačen i u mesečnim naknadama sa vojnim invalidom? Vojni invalid sa 100% telesnim oštećenjem mesečno prima na ime: tuđe nege, telesnog oštećenja i ortopedskog dodatka 3,9 prosečna lična dohotka u Srbiji a policajac se tretira za sada kao civilni invalid i prima mesečnu nadoknadu oko 0,6 od prosečnog ličnog dohotka. To je diskriminacija koju Država provodi nad osobama sa invaliditetom.

  4
  0

  Podelite komentar

 • Neko

  Pa Maro, ljubavnice su one koje su svesno izabrale da budu druge. Nije sporna ljubav, nego ako je tom nekom gospodinu zaista lose u braku i voli tu vanbracnu sta god, moze lepo da se razvede i nju ucini zakonitom 🙂. Zakon je lose definisao zato sto kaze 3 godina vanbracne zajednice ili rodjenjem vanbracnog deteta.

  6
  26

  Podelite komentar

 • Mala

  Pa zar bigamija nije kaznjiva? Kako ce zakonita zena i neka vanbracna da dele porodicnu penziju u praksi? Ovim se dozvoljava da neko ima i zakonitu suprugu i devojku koja mu je rodila dete van braka pa makar i posle jedne noci 🙂. Tu ce biti puno zloupotreba...

  6
  30

  Podelite komentar

 • Ruzica

  I sama ova dva pojma vanbracni i porodica su u koliziji, nije mi jasno kako ce vanbracna partnerka tj neka ljubavnica koja je iz neke veze kratkog daha rodila dete imati prava na porodicnu penziju kao i zakonita supruga koja je tom coveku kuvala, peglala, cistila. Zna se sta su porodicni odnosi, a samim tim i prava iz istih...

  8
  96

  Podelite komentar

  • Mara

   @Ruzica

   Ima toliko vanbracnih veza koje funkcionisu bolje nego neciji brakovi. Sta oznacava taj papir? Da ce me vise voleti, vise postovati, nece varati...?I jos milion primera. Pojma ti nemas. Sta ti nazivas ljubavnicama.

   13
   92

   Podelite komentar

 • Mile23

  Sad ce mlade da jure penzionere po banjama.

  13
  77

  Podelite komentar

 • Mala

  Ha, ha, sve zbog ljubavnica i vanbracne dece, tek sada ce mladi da beze od sklapanja brakova, obezvredili ste porodicu i polako sve urusavate. Pametne zene, imovinu prebacujte na decu da ne ispastaju zbog necijih brljotina...

  47
  87

  Podelite komentar

 • Qwer

  To je ispravno i pravično. Ima mnogo ljudi koji nisu venčani a imaju decu i dugo žive zajedno. Zato je neoravedno što i do sada nisu imali to pravo, a sve što imaju stekli su zajedno.

  22
  100

  Podelite komentar

 • Era

  Sve miriše na prevaru.

  4
  8

  Podelite komentar