• 2

U Jagodini otvoren nov proizvodni pogon JUHOR-a

- Impresioniran sam novim pogonom Juhora - rekao je Palma

  • 2
Dragan Markovic Palma, Juhor

Foto : Aleksandar Dobrosavljević

U Jagodini je danas mesna industrija JUHOR svečano otvorila nov proizvodni pogon za proizvodnju fermentisanih kobasica, čija je investicija 6.000.000 evra. Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, predsednik DELTA Hodinga, u čijem sastavu je JUHOR, Miroslav Mišković, kao i menadžment JUHOR-a i poslovni partneri.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je, nakon obilaska novog proizvodnog pogona izjavio da je zahvaljujući ambijentu koji je stvorila država povećana kupovna moć građana, što se pozitivno odrazilo i na poslovanje JUHOR- a.

- Impresioniran sam novim pogonom Juhora. Ima 14 novih proizvoda i takvu ponudu sam mogao da vidim u najmodernijim evropskim marketima. Ono što je najvažnije, u novom pogonu je zaposleno 20 novih radnika i samo u Jagodini u proizvodnim pogonima radi 270 ljudi, a ukupno u kompaniji JUHOR 758. Poznato je da je pre četiri godine JUHOR poslovao sa gubitkom, a danas ova kompanija posluje pozitivno, što znači da je veća kupovna moć građana u Srbiji. Zahvaljujući rukovodstvu države Srbije u našoj zemlji stvoren je pozitivan poslovni ambijent, otvaraju se nova radna mesta, kurs dinara je stabilan i povećana je kupovna moć građana. To se najbolje vidi tamo gde je najosetljivije, gde je hrana i što je najvažnije za porodični budžet, da se povećala kupovina prehrambenih proizvoda. To znači da idu bolji dani za Srbiju. Lokalna samouprava u Jagodini podržava sve one koji zapošljavaju radnike, one koji pune budžet i lokalni i republički - rekao je Marković.

Dragan Markovic Palma, Juhor

Poseta JUHOR-u - Foto : Aleksandar Dobrosavljević

Generalni direktor Juhora Dragan Miladinović je izjavio da je ovom investicijom od 6.000.000 evra, ova kompanija dobila ne samo povećanje kapaciteta, već i proširenje asortimana i dodatnu kontrolu celog procesa.

- Izgradnjom novog objekta i adaptacijom postojećeg, proizvodni pogon je povećan za 3000 kvadrata, za 65 posto je povećana proizvodnja fermentisanih kobasica, a ukupna proizvodnja je povećana za 35 posto - rekao je Miladinović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    9. decembar 2019 | 17:08

    Palma gura razvoj Jagodine preko privrednika u zemlji i inostranstvu. Uspeva u tome. Ima dobru saradnju sa SPS Ivicom Dačicem. Goran Milosavljevic kadar Socijalista načelnik Pomoravskog okruga takodje sa Palmom u timu radi predano za Jagodinu i okrug. Samo napred i ne brinite za glasanje na prolece koalicija SPS-JS ce dobiti podršku gradjana.

  • Sajla

    9. decembar 2019 | 23:37

    Bravo Palma! Samo ti radi tako, znaju ljudi to da cene.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>