• 12

Liči li ovo na pretnju? Bugari nam odgovorili - nema dovoljno gasa za Srbiju, ni sada ni kasnije

Bugari priznaju da ne ide sve po planu

  • 12

Malo je verovatno da će količine gasa koje će u Srbiju i Mađarsku biti isporučivane cevovodom "Turski tok" biti dovoljne, izjavio je bugarski stručnjak za energetiku Hristo Kazandžijev.

- Isporuke drugim krakom čine se kao veoma problematične. Teško da će isporuke prirodnog gasa "Balkanskim tokom" biti realizovane u bliskoj budućnosti. A ni u daljoj budućnosti, pretpostavljam - ocenio je Kazandžijev, preneo je Sputnjik.

On se takode osvrnuo i na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom gasovoda na svojoj teritoriji. Kazandžijev je rekao da je u tom slučaju neophodno prisetiti se i situacije koja je povezana sa izgradnjom gasovoda "Južni tok", jer je ruski predsednik takve izjave davao pre nego što je zvanična Moskva odustala od "Južnog toka".

- To me veoma podseća na scenario koji se dogodio sa projektom "Južni tok". Sećate se da je nakon slične izjave došlo do prekida realizacije projekta. Oblaci se gomilaju, preteće gomilaju - rekao je Kazandžijev za "TV+1".

Ruski predsednik Vladimir Putin, kako smo već pisali, u Sočiju je rekao da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka" na svojoj teritoriji.

Projekat Turski tok podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, dok je drugi krak namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope. Celokupan projekat bi trebalo da bude gotov u maju 2021. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    E sada da vidim uticaj i moć Putina ako je ovo istina!

  • dragan

    Briga te Vule ti si najaci hihihi u regionu al od zada

  • xxdet

    Bez brige, to su samo zelje pojedinih bugarskih bitangi. Sa Rusijom nema igre, znaju to oni jako dobro. Sto se gasa tice, bugari se nece uopste pitati niti ce o bilo cemu odlucivati. Bugari pizde zato sto nece imati korist od trgovine Srbije u evroazijskoj uniji a mislili su da se nekako uglave preko `brata Srbina`. Nema od toga nista i zato pricaju svasta. Postavljeni su oni na svoje mesto.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke