• 9

Ne vole keš: Svetske elite žele bezgotovinsko društvo

Kao jedna od metoda predlaže se zamena novčanica sa visokim apoenima

  • 9

Svetske elite žele da uspostave potpunu kontrolu nad finansijskim tokovima stvarajući "bezgotovinsko društvo", piše nemački Kontra magazin.

Iz tog razloga banke i platni sistemi čine sve kako bi obeshrabrili ljude da koriste papirni novac. U budućnosti će biti dovoljan jedan pritisak dugmeta da se čoveku oduzmu sredstva za život, upozorava autor članka Marko Majer.

List piše da svetske elite mrze novac u gotovini. I nije slučajno da je nedavno Međunarodni monetarni fond (MMF) dao "preporuke“ Centralnim bankama i vladama kako da obeshrabre ljude da koriste papirni novac.

Kao jedna od metoda predlaže se zamena novčanica sa visokim apoenima, piše autor članka. A svet se već kreće u tom pravcu — u Evropi i drugim razvijenim zemljama.

MMF takođe savetuje uvođenje gornje granice za gotovinske račune. Osim toga, plaćaju se i provizije za podizanje papirnog novca sa bankomata, kao i za njihovo stavljanje na račun.

Takođe se razmatra mogućnost devalvacije gotovine u odnosu na digitalnu valutu, kada će kupac doplaćivati za robu ako koristi novčanice. Vremenom će razlika u vrednosti samo rasti.

Na kraju će se stvoriti "bezgotovinsko društvo“, u kom će finansijska preduzeća dobiti potpunu kontrolu nad novcem ljudi, upozorava list.

Biće dovoljan jedan "klik“ da čovek ostane bez sredstava za život. Ovo je posebno opasno za članove opozicije i borce protiv sistema, jer se već sada blokiraju bankarski računi i računi u platnim sistemima, upozorava Majer.

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Problem

    Problem je u tome,sto ce oni imati tako kontrolu nad svim ljudima.Dzaba ce nam biti sparanje,slamarice,zlato i sve drugo.Zato se i yvela imaginarna valuta.Koja drzava,predsednik ili bilo koji pojedinac ne bude igrao kako oni zele,gotov je.Sistem te ugasi,totalna kontrola nad covecanstvom.Isto rade i sa GMO.Od njega ne mozes da ostavis svoje seme,vec si prinudjen da svake godine od njih uzimas novo.A na njivama kad se poseje GMO pet godina ne moze obicno seme da raste.Pa sad ako ne igras kako hoce,crce narod od gladi.KONTROLA SVETA OD ZLIH.Pocelo je odavno al onako pritajeno.Sad se vise ne krije.Tesko nama.

  • Staljin

    Poceo je komunizam. Amerika I engleska bice zemlja proleterska!!!

  • Brana

    Celokupni danasnji novac je 95% virtuelan u beskonacnim nulama na nekim racunima sa iznosima u zilionima i na njemu se zasnivaju svetske ekonomije.Dokazsna hlupost.Zlato i kes su garancija,pre svega zlato.Novi svetski poredak kojim vladaju najmocnije porodice i kompanije(ne drzave) zele potpunu kontrolu broja ljudi,bolesti,lecenja,gladi i ratova.Proizvodnja svega toga njima i njihovim potomcima donosi neogranicenu moc s kojom bi oni ziveli kao Bogovi dok bi im covecanstvo sluzilo za igru i zabavu....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke