• 1

Avion koji ima veće probleme nego što je Boing mislio, srušene i akcije

Dobavljači, kupci i finansijeri Boinga pripremili su se za moguće zamrzavanje proizvodnje Boinga 737

  • 1

Akcije Boinga pale su posle izveštaja da je kompanija razmatrala ograničavanje proizvodnje problematičnog 737 MAX aviona.

Odluka o budućnosti modela 737 MAX mogla bi biti objavljena u ponedeljak, nakon što se američka tržišta zatvore. Kompanija bi mogla ili da obustavi ili da dodatno obuzda proizvodnju.

Dobavljači, kupci i finansijeri Boinga pripremili su se za moguće zamrzavanje proizvodnje Boinga 737, prvi put u više od 20 godina, jer će prizemljenje najprodavanijeg Boingovog aviona Max izgleda trajati i tokom velikog dela naredne godine.

Dva dobavljača su rekla za Rojters da će Boing verovatno za sada obustaviti sklapanje ovog avion, iako bi od nekih dobavljača mogao da traži da nastave sa proizvodnjom kako bi minimizirao poremećaje.

Upravni odbor Boinga trebalo bi da se sastanke danas u Čikagu, drugi dan zaredom, kako bi procenio odluku o proizvodnji, a očekuje se da će večeras objaviti saopštenje.

Kompanija je već smanjila proizvodnju ovog modela na 42 aviona mesečno sa ranijih 52 komada, mesec dana pre nego što su regulatori širom sveta u martu naložili njihovo prizemljenje kao odgovor na dve nesreće sa smrtnim ishodom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>