• 87
 ≫ 

Vučić: Za pet godina uradili smo više nego za prethodnih 50

 ≫ 

Otvorena multimedijalna izložba "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko".

 • 87

- Izgradili smo, u oblasti infrastrukture, za poslednjih pet godina, više nego za prethodnih 50 - poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju multimedijalne izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko".

- Neka sam i malo preterao, neka je i u poslednjih 40 godina, svejedno je. Višestruko su bolji rezultati nego svih pre nas - rekao je Vučić i dodao da je sve urađeno u oblasti infrastrukture na ponos svih koji su deo svog rada i truda u to uložili.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na otvaranju izložbe

Predsedništvo Srbije

Predsednik je istakao da se putevi, pruge, novi aerodromi ne grade sami od sebe, niti se same od sebe uvode nove avio linije, već samo ako je zemlja finansijski stabilna.

- Ništa od toga neće samo. Neko to mora da uradi, da prikupi novac. Da smo mogli, uradili bismo to od 2012. godine. Nažalost, nismo mogli, ali smo morali da sproveremo mere fiskalne konsolidacije, da uredimo zemlju, da bude domaćinska - rekao je Vučić.

Tada su, kaže, udareni temelji modernoj, finansijski dobro uređenoj zemlji, kakva je Srbija danas.

Kao primer uspešnog rada i napretka, izneo je podatak da je sa niškog aerodroma 2012. godine letelo 1.500 ljudi, a danas ih je 400.000.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na otvaranju izložbe

Predsedništvo Srbije

- Skoro 300 puta više. Na jednog putnika 2012. godine, danas leti 300 putnika - rekao je Vučić.

- Sutra idemo sa prvim letom od Lađevaca za Beč - rekao je Vučić i dodao daje pre šest godina na Koridoru10 bilo 34 miliona vozila, a sada je više od 60 miliona, da je Aerodrom Beograd imao tri milona putnika, a sada ih ima šest miliona.

Predsednik je primetio da je ono što je urađeno u okviru mnogih projekata, nailazilo na napade.

- Za svaki od puteva, možda se ljudi sada i ne sećaju, ali gde god da smo ašov zaboli, nailazili bismo na probleme. Neko je morao da rešava te probleme. Borili smo se, a zato je bila potrebna energija i hrabrost - rekao je Vučić. i dodao "kao što je i moto izložbe, ništa više nije daleko".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Erak

  16. decembar 2019 | 23:10

  Nikakav boljitak ja od ove vlasti ne osećam, ista beda k'o i za onih prethodnih. Za Slobu je bilo baš jadno, kao u nekoj centralnoafričkoj državi. Naredna vlast će doneti isto 300 evra plate i to je to.

  164
  5

  Podelite komentar

 • Dr Miggyy

  17. decembar 2019 | 11:23

  Da si uradio za tvoje vladavine od sedam godina uradio si, al' da si uradio više nego za predhodnih 50 godina preterao si ga. Možda, jedino pare da su utrošene i pokradene više nego predhodnih pola veka

  152
  2

  Podelite komentar

 • JA

  16. decembar 2019 | 23:09

  Koliki je pomak govori cinjenica da je ranije mesecno iz Srbije odlazilo 20 hiljada ljudi, a sada oko 60 hiljada...bravo.

  128
  5

  Podelite komentar