• 2

Najstarija metropola na svetu imaće prometnu ulicu u kojoj neće biti izduvnih gasova od automobila

Zabrana kretanja vozila na dizel i benzin biće uvedena u jednoj od prometnih ulica u Londonu od proleća 2020. godine. Ova zabrana je deo većeg plana koji ima za cilj smanjenje toksičnosti vazduha u ovom gradu

  • 2
london

pixabay

Ulica Barbikan Estate Bič Strit je prva ulica u Londonu u kojoj će osim kretanja pešaka i biciklista, jedino biti dozvoljeno još kretanje vozila sa nultom emisijom gasova.

Ova zabrana je deo većeg plana, čiji je cilj smanjenje emisije štetnih gasova u Londonu i povećavanje kvaliteta vazduha u tom gradu.

Iz korporacije Siti of London su naveli da će mera zabrane biti sprovedena na osnovu saobraćajne uredbe koja će trajati 18-meseci, a kako bi u tom periodu videli da li će funkcionisati i šta ljudi misle. Ovaj eksperimentalni period je takođe potreban kako bi se prikupili novi podaci o nivou toksičnosti vazduha.

Vozila na benzin i dizel će biti preusmerena pomoću upozorenja i natpisa koji će biti postavljeni na prilazima toj ulici. Hitna, vozila za prikupljanje otpada i dostavna vozila biće izuzeta iz ove zabrane.

(Telegraf Biznis / T.T)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чоп

    20. decembar 2019 | 11:47

    Од када је Лондон нај старија метропола?? Атина, Рим и Београд су три нај старија главна града у Европи

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>