• 44

Vesić: Izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se izgradnjom auto-puta ne povezuju samo delovi zemlje, već i Srbija s drugim zemljama

  • 44

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je danas da je otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo je impresivno, i podsetio da izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje, što je, kako je rekao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, osnova sadašnje vlasti.

- Kada izgradite infrastrukturu, tada se zemlja razvija. Mnogi su se smejali ili napadali predsednika Vučića kada je pre otprilike dve godine na otvaranju deonice Dimitrovgrad - Pirot rekao da je njegov san 1.200 kilometara auto-puta. Sada se vidi da se bližimo tom cilju - rekao je Vesić na TV Pink.

Kako prenosi Beoinfo, on je dodao da to nije važno samo za razvoj Beograda, kome je bitna povezanost s drugim delovima Srbije, već i za sve te krajeve zemlje jer se na taj način i oni razvijaju.

Goran Vesić Bg voz

- Posle otvorene deonice Surčin-Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina - Goran Vesić - Foto: Skupština grada

- Posle otvorene deonice Surčin-Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina. Ta deonica biće duga 7,9 kilometara i imaće četiri saobraćajne trake. Biće to brzi put i omogućiće da se za desetak, petnaestak minuta građani povežu na auto-put ''Miloš Veliki" - dodao je Vesić.

On je ukazao da će ta deonica bitno rasteretiti sadašnji auto-put kroz centar Beograda, gde su česte gužve, što je za grad prioritet.

Vesić se osvrnuo i na radove na Obilaznici, navodeći da se trenutno radi deonica od Bubanj potoka prema Orlovači, a kada ona bude gotova, sadašnji auto-put kroz Beograd će, kako je naveo, postati lokalni bulevar.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se izgradnjom auto-puta ne povezuju samo delovi zemlje, već i Srbija s drugim zemljama, posebno s Republikom Srpskom, jer se tako integriše srpski narod koji tamo živi.

Video: Veliki most na ušću Kolubare i Save kod Obrenovca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    Potpuno tacno, infrastruktura je blago svake zemlje.

  • Miki

    Izgradnjom puteva povezuju se ne samo gradovi unutar nase zemlje vec se Srbija povezuje sa ostalim zemljama, sto je kljucno za celokupni dalji razvoj .

  • Siniša

    Srbija sada ima ugled kakav nikada ranije nije imala. Cenjeni smo i poštovani svuda u svetu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke