≫ 

Otvoren auto-put Surčin-Obrenovac. Kinezi potvrdili: Deo do Požege gotov do kraja 2021.

 ≫ 

Ceremoniji otvaranja prisustvuje državni vrh Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a tu su i kineska ambasadorka Čen Bo i član predsedništva BiH Milorad Dodik

Nova deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca danas je svečano puštena u saobraćaj u prisustvu državnog vrha Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kineske ambasadorke Čen Bo i člana predsedništva BiH Milorada Dodika.

Vučić je prilkom obilaska deonice auto-puta upitao predstavnika kineske kompanije da li će do kraja 2021. godine biti gotov auto-put do Požege na šta je dobio potvrdan odgovor.

U obraćanju pred velikim brojem građana koji su se okupili na mostu, predsednik je zahvalio svima i najavio da će do kraja ove 2019. godine biti još otvaranja i istakao da je Srbija prva u regionu po broju investicija.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, auto-put Surčin-Obrenovac Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Kineski inženjeri su ovo fantastično odradili. Zahvalan sam posebno i našim radnicima, oni su radili po zimi, vetru, kiši. Neverovatan posao je odrađen - rekao je Vučić obraćajući se kineskom izvođaču radova-

Predsednik Srbije rekao je da ovo znači mnogo za Srbiju na više nivoa, od bezbednosti građana, do turističke ponude ovog kraja.

Dugoočekivana deonica auto-puta otvara se 18 dana pre roka.

Novi auto-put, ukupne dužine 17, 6 kilometara, prolaziće pored Jakova, zatim premošćava Savu u blizini Bariča i kod Obrenovca se nadovezuje na već postojeću deonicu.

Za vozače je važno da znaju i da će putovanje deonicom auto - puta Surčin-Obrenovac biti besplatno, jer neće biti novih naplatnih rampi.

Kako je rečeno za naš portal, putarina na toj deonici neće biti uvedena ni ubuduće, jer je reč o trasi koja se nalazi na teritoriji Grada Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    18. decembar 2019 | 12:00

    Alo bre sta radi ovaj bosanac vise ovde?

  • W

    18. decembar 2019 | 14:27

    Ko ce vam se voziti kada je gorivo za nas standard preskupo, a realno i putarine su preskup

  • Mira

    18. decembar 2019 | 11:12

    Pa gde bez njega da nesto se otvori.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>