• 0

Autotransportno preduzeće Pančevo više neće postojati: Dobija nova tri vlasnika i novo ime

Sklapa se javno-privatno partnerstvo sa tri prevoznika

  • 0
ATP Foto: M. B.

Predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš zakazao je za danas sednicu s jednom tačkom dnevnog reda, osnivanje privrednog društva u mešovitoj svojini za prevoz putnika "Pantransport" koje će naslediti Autotransportno preduzeće Pančevo.

Odbornici treba da usvoje predlog ugovora o osnivanju nove firme u kojoj će Grad imati svega tri procenta vlasništva, dok će većinski vlasnici biti privatna auto-transportna preduzeća "Saga trans", "Dumeko" i "Trans jug".

Gradsko veće uputilo je zahtev za sazivanje hitne sednice Skupštine, jer je ostalo još samo desetak dana da ovaj posao bude obavljen.

Za to vreme neophodno je da se donesu sva akta novog preduzeća, otvori račun i da ono bude upisano u Agenciji za privredne registre.

Ugovor o koncesiji za javni prevoz putnika na 25 godina između Grada Pančeva i privatnih koncesionara potisan je 27. novembra, a zakonski rok da se novo preduzeće "Pantransport" osnuje i prijavi je 30 dana.

To znači da će do kraja meseca biti održano bar još jedno skupštinsko zasedanje u vezi sa ovom temom.

(Telegraf.rs/013info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>