• 0

Telekom Slovenije prepustio srpskom Telekomu celo jedno tržište

Telekom Srbija postao je većinski vlasnik još jednog operatera

  • 0
Ugovor, telefon, sklapanje ugovora Foto: Shutterstock

Telekom Slovenije prodao je udeo od 100 odsto u u banjalučkom Blicnetu. Kompaniju je taj operater prodao Bosni i Hercegovini za 35,4 miliona evra (39,4 miliona dolara).

Postupak prodaje 100% akcija Telekoma Slovenije u Blicnetu završen je 31. januara 2019. godine, saopštila je tamošnja berza.

- Prodaja Blicneta je u skladu sa usvojenim Strateškim poslovnim planom Grupe Telekom Slovenije za period 2018-2022 -, saopštila je slovenačka kompanija u oktobru 2018. godine, kada je sa Telekomom Republike Srpske i potpisala ugovor o prodaji.

Blicnet je integrisani provajder usluga mobilne i fiksne telefonije, širokopojasnog interneta, kablovske i digitalne televizije, kao i mrežni operator i sistemski integrator.

Telekom Republike Srpske (M:tel) sa sedištem u Banjaluci, u većinskom je vlasništvu Telekoma Srbije, pruža rešenja za privatne i poslovne kupce u entitetu Republike Srpske.

Prošle nedelje je Telekom Slovenije saopštio da očekuje da ć́e grupa naredne godine ostvariti neto dobit od 27,5 miliona evra operativnih prihoda od 676 miliona evra.

Telekom Slovenije je nedavno saopštio da počinje s postupkom prodaje i svoje ispostave na Kosovu Ipko.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>