• 0

Uprava carine formirala regionalnu e-bazu obavezujućih obaveštenja

Olakšano planiranje poslovnih poduhvata

  • 0

Na sajtu Uprave carine dostupna je, pored nacionalne, i regionalna elektronska baza obavezujućih obaveštenja o svrstavanju robe zahvaljujući kojoj privrednici mogu unapred da se informišu o propisima koji se primenjuju na robu čijim se prometom bave u CEFTA regionu.

Carina, zaplenjena roba, magacin, licitacija Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Učesnicima u carinskom postupku koji pribave obavezujuće obaveštenje garantuje se da će, pod u njemu navedenim uslovima, moći da ostvare svoja prava.

Bazu možete pronaći klikom na ovaj link i na taj način se može izvršiti uvid u preko 1.000 nacionalnih i regionalnih obavezujućih obaveštenja, čime je drugim privrednicima omogućeno da sa većom sigurnošću planiraju svoje poslovne poduhvate.

Ova baza koja je po svojoj strukturi i funkcionalnosti slična bazi podataka koju koriste člnice EU, omogućava brže usaglašavanje tarifnog svrstavanja robe na regionalnom nivou.

Sa ciljem da izađe u susret privredi i strankama u postupku, Uprava carina je u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju kreirala nacionalnu i regionalnu bazu podataka o važećim obavezujućim obaveštenjima što doprinosi sigurnosti i značajnijem stepenu previdivosti poslovnog okruženja.

Video: Jastuk pun neprijavljenih deviza

(Telegraf Biznis/Uprava Carina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>