• 4

Svako bi odustao: Razgovor za posao kakav niko ne bi poželeo

Jedan šef u Nigeriji je na nesvakidašnji način odlučio da probere kandidate koji su došli zbog razgovora za posao, i to igrom živaca

  • 4

Da li se sećate svojih razgovora za posao? Da li je neki od njih bio pogotovo traumatičan? Jedan korisnik sa Tvitera podelio je priču o šefu koji je zasigurno otišao predaleko kako bi pronašao pravu osobu za posao, prenosi news.com.au.

Džeri Dabls je na svom Tviter nalogu podelio priču o razgovoru za posao koji bi skoro svakoga obeshrabrio. Naime, na razgovor za posao je pozvano šestoro ljudi. Na lokaciju su stigli oko sedam časova ujutru.

Prema Dablsovoj priči, kandidati, koji su bili „skockani” i spremni na nove radne pobede, zamoljeni su da pričekaju.

Ipak, šefa satima nije bilo nigde na vidiku.

Do tri popodne polovina kandidata je odustala, ali šefu još ni traga ni glasa. Tek nakon što je prošlo pola dana, oko šest uveče, pojavio se i zatekao samo dvoje kandidata. U bizarnom osvrtu sudbine, oboje su dobili posao.

Dabls pojašnjava da je za šefa čekanje predstavljalo test strpljenja.

Po objavi tvita je usledila lavina komentara. Čitaoci su mahom osudili šefa za neprofesionalno ponašanje, proglasivši ga „egomanijakom”, „psihom” i „tiraninom”. Neki su podelili i svoja traumatična iskustva. Iako ovakve metode provere kandidata nisu česte, postavlja se pitanje šta biste vi uradili da je reč o vama?

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>