• 1

Zlatni padobran i za šefa Boinga

Svota zavisi od pregovora

  • 1

Direktor Boinga, Denis Milenburg, ostavio je iza sebe dug spisak problema u kompaniji, ali odlazi s velikim "zlatnim padobranom" - iznosom koji bi mogao da se kreće oko 60 miliona dolara.

Još nije poznata tačna svota novca koju će dobiti na odlasku. To zavisi od njegovih pregovora s Boingom, i od toga kako će kompanija označiti njegov odlazak – kao penziju, ostavku ili otkaz.

Međutim, javni podaci pokazuju da bi Milenburg mogao imati pravo na naknadu u iznosu većem od 30 miliona dolara i, potencijalno, otpremninu od oko sedam miliona dolara.

On takođe ima još 20 miliona dolara stečenih deonica i penzioni paket ukupne vrednosti više od 11 miliona dolara.

Muilenburg, 55, postao je izvršni direktor Boinga, najveće svetske avio/svemirske kompanije, 2015. godine nakon što je obnašao nekoliko drugih funkcija u firmi.

Nedavno smo pisali o tome šta znači zlatni padobran, a evo, upravo se i direktor Boinga pridružio takvoj "družini" šefova.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    30. decembar 2019 | 14:46

    Toliko o pravu i pravdi. Ubili Sadama , Gadafija , Causeskua , Slobu i ko zna koga jos zbog diktature korupcije icega sve ne a ove sto su upropastili gigante nagradjuju. Osecam da su radnici to lepo proslavili. To ti je ta demokratija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>